Andrei Pejic, manechinul androgin, a fost mireasa colectiei Jean Paul Gaultier – Foto


Andrej Pejic a uimit publicul atunci cand a aparut pe podium ca fiind quot;mireasa quot; colectiei lui Jean Paul Gaultier, acum tanarul model starneste din nou controverse. Doua librarii din SUA au cerut cenzurarea unei fotografii in care acesta apare topless.

Motivul invocat de cele doua companii este acela ca „tanarul ar putea fi confundat cu o femeie”.

Atat reprezentantii „Barnes amp;Noble”, cat si cei de la „Borders” au cerut ca fotografia de pe coperta revistei quot;Dossier quot;, care il ilustreaza pe modelul de 19 ani topless, sa fie cenzurata. Daca distribuitorii revistei nu vor pune in aplicare cerinta, atunci exista riscul ca editia respectiva sa fie scoasa din respectivele librarii.

„Stiam ca o astfel de coperta este destul de puternica, fiind vorba despre o imagine androgina. Stiam ca acest lucru va deranja intr-o oarecare masura. Dar nu ne-am asteptat la ceva atat de drastic”, a declarat directorul de creatie al revistei.

Se pare insa ca exista alte companii care nu sunt de acord cu decizia celor doua. nbsp;„Pejic este barbat. Iar imagini cu barbati la bustul gol nu inseamna ceva obscen. Care este mesajul pe care cele doua librarii vor sa-l transmita? Daca Andrej ar fi avut o figura ceva mai masculina, s-ar mai fi pus problema cenzurarii?”, noteaza reprezentantul altei editurii.

Andrej Pejic are 19 ani si infatisarea sa a stranit o frenezie in randul designerilor si editorilor de moda care sunt pur si simplu fascinati de look-ul sau androgin.

De origine sarba, Andrej a emigrat impreuna cu familia lui la sfarsitul anilor ’90, in Australia, ca sa scape de ororile razboiului. nbsp;A fost descoperit de Matthew Andreson, director al Chadwick Models, din Melbourne.

Citeste mai mult pe site-ul Pro TV (Sursa foto: huffingtonpost.com)