Angajati de la Autoritatea Rutiera Constanta, urmariti penal pentru coruptie

Mai multi angajati de la Autoritatea Rutiera Romana (ARR), filiala Constanta, sunt suspectati de politisti de fapte de coruptie, mai multe descinderi efectuandu-se vineri in locuintele acestora.

Este vorba despre o operatiune a anchetatorilor constanteni sprijiniti de Directia de Informatii si Protectie Interna Constanta. Operatiunea vizeaza mai multi suspecti, angajati ai ARR, monitorizati de mai multe luni.

Astfel, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au demarat urmarirea penala fata de invinuitii Zarzare Nicolae, Dragomir Dorin Nicolae, Popescu Florin Marius, Bucur Valeriu Vasile, Patru Gabriel, Valsan Dan Ion, Tanase Bogdan, toti controlori de trafic la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta.

De asemenea, Husein Ferodin si Popa Ovidiu, nbsp;angajati ai Autoritatii Rutiere Romane – Agentia Constanta, sunt si ei urmariti sub aspectul savarsirii nbsp; infractiunii de nbsp;abuz in serviciu contra intereselor publice si ale persoanelor.

Totodata, Patru Gabriel este cercetat si pentru infractiunea de luare de mita, acesta din urma fiind depistat in flagrant in cursul zilei de 03 septembrie 2010, dupa ce a primit suma de 100 lei de la un transportator rutier, cu scopul de a nu-si indeplini atributiile specifice de control.

Toti cei noua invinuiti au ca atributii monitorizarea controlului mijloacelor de transport pe drumurile publice, pentru descoperirea incalcarii normelor legale privind transportul de marfa, depasirea tonajelor sau gabaritului autovehiculelor, detinerea autorizatiilor speciale de transport, existenta si valabilitatea rovinietei sau a celorlalte documente necesare pentru transportul rutier de marfuri si persoane.

Cu toate acestea, incepand din anul 2008, invinuitii si-au desfasurat atributiile de serviciu in mod necorespunzator, favorizand anumite firme de transport rutier, pe care le anuntau despre perioadele si locurile in care urmau sa fie efectuate controalele rutiere, asa incat aceste firme sa nu fie depistate si sanctionate pentru neregulile constatate si sa poata efectua transporturi mai ieftine in dauna celorlalte firme concurente.

In cursul zilei de vineri s-au efectuat perchezitii domiciliare la locuintele si locurile de munca ale celor noua invinuiti, urmand ca fata de acestia sa se dispuna masurile procesuale ce se impun. nbsp;

Cauza este instrumentata cu sprijinul Serviciului de Interventie si Protectie Interna si Politia Rutiera din cadrul Inspectoratul de Politie al judetului Constanta.

Foto: Mondo News