Angajatii de la Institutul Cantacuzino isi iau concediu fara plata petru a reduce cheltuielile


Pentru a reduce cheltuielile, conducerea Institutului Cantacuzino i-a determinat pe angajatii din cadrul unitatii medicale sa opteze fie pentru varianta somajului tehnic, fie pentru cinci zile de concediu fara plata. Practic, luna de luna, personalul din institut va trebui sa opteze pentru una dintre aceste variante.

„Incepand cu data de 12 iulie 2010 pana la sfarsitul anului 2010, fiecare unitate din structura organizatorica a institutului va adopta una dintre cele trei variante de reducere a cheltuielilor de personal, prezentate in sedinta de pe 2 iulie 2010, astfel incat fondul de salarii sa scada cu 25% iar activitatea unitatii sa nu se intrerupa. Variantele sunt: cinci zile de concediu fara plata pe luna, prin rotatie, alternativ o luna de somaj tehnic si o luna de lucru (total 3 luni somaj tehnic) prin rotatie, disponibilizare 25% din personal”, se arata intr-un document aprobat de catre Comitetul de Directie din Institutul Cantacuzino.

O parte dintre angajati au ales sa-si doneze 25% din salariu in loc sa-si ia cinci zile de concediu fara plata. quot;Concediul fara plata imi afecteaza vechimea de pe cartea de munca. Astfel, daca mi-as lua lunar cate cinci zile de concediu fara plata, asta ar insemna ca va trebui sa mi se intrerupa vechimea pe cartea de munca cu 30 de zile pana la sfarsitul anului. Din acest motiv am preferat sa-mi donez lunar, pana la sfarsitul anului, 25% din salariu pentru institut”, a declarat Dumitru Viezureanu, vicepresedintele Sindicatului TESA din Institutul Cantacuzino.

Amanunte pe Pagina Medicala