Angajatii serviciului de ambulanta se pregatesc si ei de greva

Aproape 10.000 de angajati ai serviciului de ambulanta, dintre care 7.000 sunt cadre medicale, vor face greva de avertisment, pe 11 noiembrie, daca nu li se maresc salariile cu minimum 50%, a anuntat, marti, presedintele Federatiei Nationale Ambulanta, Tudor Damian.
Solicitarea de majorare a salariilor a fost fost inaintata autoritatilor pe 1 noiembrie. Federatia Nationala Sindicala Ambulanta inceput deja strangerea de semnaturi pentru protest.
Reprezentatii federatiei considera ca majorarea salariilor ar motiva personalul sa nu plece din cadrul serviciului public de ambulanta si ar ajuta la pregatirea profesionala la standarde europene.
De proteste se pregatesc si ceilalti angajati din Sanatate, dupa ce, luni, negocierile sindicalistilor din Federatia Sanitas cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, au esuat. Ministerul Sanatatii a propus o majorare a salariilor cu pana la 7%, insa cadrele medicale afiliate la Sanitas nu au fost multumite si au anuntat ca vor declansa greva generala pe 20 noiembrie. Vom purta din nou negocieri, joi seara sau vineri dimineata, iar daca nici atunci nu vom cadea de acord, vom face un miting in Capitala pe 11 noiembrie, urmand ca pe 14 noiembrie sa intram in greva de avertisment, iar pe 20 sa declansam greva generala , a amenintat presedintele Sanitas, Marius Petcu.