Argentina: Banfield a castigat primul sau titlu din istorie

nbsp;

Banfield a castigat primul titlu argentinian din istoria de 113 ani a clubului, duminica, dupa ce a terminat pe primul loc in clasamentul Apertura, in ciuda infrangerii suferite cu Boca Juniors, scor 0-2.

Newell’s Old Boys, care se afla la doua puncte in spatele lui Banfield inaintea ultimei etape, a ratat sansa de a castiga titlul pentru a sasea oara dupa ce a fost invinsa cu 2-0 la San Lorenzo.

Titlul a venit dupa o lunga asteptare pentru Banfield, club care a fost fondat in 1896 de imigranti englezi, irlandezi si scotieni. Banfield a terminat cu 41 de puncte, in timp ce Newell’s – club de asemenea cu radacini britanice – a ramas la 39.

quot;Am pierdut astazi, dar fara niciun dubiu am fost cei mai buni. Meritam acest titlu quot;, a declarat Julio Cesar Falcioni, antrenorul lui Banfield, la finalul infrangerii de pe La Bombonera. Falcioni a subliniat faptul ca Banfield a incasat doar 11 goluri – cu patru mai putin decat Newell’s – si l-a dat pe golgheterul campionatului, uruguayanul Santiago Silva, autor a 14 goluri. quot;Nu are rost sa ne certam pe cifre. Am fost cei mai buni quot;, a mai spus Falcioni.

Citeste stirea completa in paginile site-ului Antena3.ro