Argentina: O tumoare de 23 de kg a fost extirpata din uterul unei femei

nbsp;

A avut o tumoare cu o dimensiune echivalenta celei a unui copil de patru ani. Este cazul unei femei de 54 de ani din Argentina. Medicii care i-au extirpat tumora gigant la inceputul lunii nbsp; spun ca este vorba despre cea mai mare tumoare maligna operata de ei vreodata.

O tumoare este considerata gigantica daca are cel putin 4 kilograme. O femeie de 54 de ani din Argentina a avut insa in uter una ce cantarea 23 de kilograme, scrie Corriere della Sera.

”Este vorba de o tumoare maligna cu un risc ridicat de metastaza, dar pacienta nu prezinta deocamdata semne care sa indice o raspandire in corp a acestei maladii. Masa care s-a format in uter are dimensiunile unui copil de patru ani. Nu am mai vazut asa ceva in cei 34 de ani de cariera”, a declarat Oscar Lopez, medicul care a coordonat intrega interventie chirurgicala.

Opt medici au participat la operatie. Intreaga interventie a durat patru ore.

Abdomenul femeii a inceput sa creasca in dimensiuni in mod constant, in urma cu un an si jumatate. In ultimul timp insa, femeia abia se mai putea misca. Medicii i-au extirpat tumoarea, uterul, dar si ovarele.

Femeia este deja mama a trei copii.

Sursa foto: enlatino.com