Aspartamul ar putea cauza cancer! Este vorba de indulcitorul care se afla in toate sucurile, dulciurile si sosurile!

Parlamentul European realizeaza o ancheta cu privire la riscurile pe care le-ar produce un indulcitor prezent in aproape toate sucurile, gemurile si sosurile: aspartamul.Motivul de ingrijorare iscat la nivel european este unul foarte serios: aspartamul ar putea avea efecte cancerigene, scrie site-ul Pro TV! Parlamentul European le-a cerut specialistilor din toate tarile sa studieze pe parcursul unui an intreg daca acest indulcitor prezinta intr-adevar riscuri asupra sanatatii.Deocamdata, aditivul de 200 de ori mai dulce decat zaharul este aprobat si se consuma cat se poate de legal peste tot in lume.Ce este AspartamulAspartamul este denumirea tehnica a celebrelor NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure. Potrivit Wikipedia, a fost descoperit intamplator in 1965, cand James Schlatter, chimist la compania G.D. Searle, testa un medicament anti-ulcer. In urma procesului de metabolizare in organism, Aspartamul se descompune in: fenilalanina (50%), care are efecte neurotoxice si poate produce fenilcetonurie si stari de apoplexie; dicetopiperazina, care are potential cancerigen la nivelul creierului; acid aspartic (40%), care afecteaza procesul de dezvoltare a creierului si functiile acestuia si metanol (10%), care inhiba metabolismul oxigenului, produce orbire si a carui produsi secundari au efecte teratogene (pot produce mutatii genetice). O lingurita de aspartam echivaleaza cu 200 de lingurite de zahar.