Atentate in India: Trei explozii produse simultan la Bombay au ucis 20 de oameni

Capitala financiara a Indiei, Bombay, a fost zguduita, miercuri dupa-amiaza, de trei explozii produse simultan in zone aglomerate. Cel putin 17 oameni au fost ucisi si alte cateva zeci raniti in urma deflagratiilor, catalogate de Ministerul indian de Externe drept atacuri teroriste.

UPDATE! 21.01 Ultimul bilant oficial al atentatelor de la Bombay, facut de ministrul indian de interne, indica 20 de morti si 113 raniti. Miercuri, presedintele SUA, Barack Obama a condamnat atentatele, pe care le considera quot;revoltatoare quot;.

UPDATE! 19.46 Bilantul victimelor atentatelor produse miercuri la Bombay a ajuns la 17 morti, numarul persoanelor ranite depasind 100.

UPDATE! 18.46 Bilantul victimelor atentatelor produse miercuri la Bombay a ajuns la 13 morti, numarul persoanelor ranite depasind 100.

Potrivit CNN, exploziile s-au produs la o ora de varf si au vizat zone supraaglomerate. Ultimul atentat produs la Bombay a avut loc in 2008, cand zece pakistanezi inarmati au atacat simultan gara centrala a orasului, doua hoteluri de lux si un centru cultural evreiesc, bilantul victimelor ridicandu-se la 164 de morti.