Atentie, vine frigul! Temperaturile scad cu 12 grade de duminica


Sambata va fi ultima zi de vara din acest an, asadar profitati din plin, pentru ca de duminica toamna isi intra in drepturi. Meteorologii, citati de Realitatea TV, ne avertizeaza asupra scaderii bruste a temperaturilor, care vor fi mai mici cu 12 grade.

Astfel, tara noastra va fi traversata, sambata noaptea, de un pasaj frontal rece. Temperaturile vor scadea cu 10-12 grade, iar zonele in care sambata va fi canicula, se vor confrunta duminica cu scaderea brusca a temperaturilor.

quot;Sambata, cei din Oltenia, Muntenia, Dobrogea si jumatatea sudica a Moldovei vor avea parte de valori de temperatura frecvent peste 35 de grade, izolat cu 35-38 de grade, cu indicele de confort termic depasit. Deja in celelalte zone ale tarii sunt usor peste cele normale ale perioadei. nbsp; Duminica, scaderea semnificativa de temperatura va fi peste zonele in care sambata va fi canicula. Vor fi valori cu 10 – 12 grade mai mici decat cele de canicula. De exemplu, unde sunt 38 de grade vor fi 28 de grade quot;, a declarat pentru realitatea.net meteorologul de serviciu Oana Paduraru.

De asemenea, acest front atmosferic rece va aduce si precipitatii si intensificari ale vantului, insa cantitatile de apa nu vor fi insemnate.

Medicii ne avertizeaza si ei asupra riscurilor la care ne expune scaderea brusca a temperaturilor. Cei care vor resimti cel mai mult variatiile mari de temperatura sunt copiii si varstnicii.

quot;Atunci cand variatiile sunt lente, exista toate mecanismele de termoreglare, adaptative pentru a nu fi probleme. nbsp; Atunci cand sunt variatii bruste, mecanismele de termoreglare sunt depasite si pot aparea probleme. Cei care sufera cel mai mult vor fi cei care au afectiuni reumatismale, pulmonare si uneori cardiacii quot;, a spus pentru realitatea.net medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul de Urgenta din Iasi.

La mijlocul saptamanii viitoare este asteptata si prima zapada pe Varful Omu. Turistii sunt sfatuiti sa se echipeze corespunzator.