Au inceput lucrarile la autostrada Nadlac-Arad care ne leaga de autostrada ungurilor


Incep lucrarile la trosonul de autostrada care ne va scoate din tara pe la Nadlac si care va lega autostrada Arad – Timisoara de autostrada ungurilor.

O fotografie realizata de catre un utilizator al forumului specialiat pe infrastructuta skyscrapercity.com arata ca a fost deja instalat un panou cu detaliile lucrarii.

Conform panoului, lucrarile au inceput pe 20 iunie si au ca data de finalizare anul 2013, luna aprilie.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a dat publicitatii, in data de 12 aprilie, lista firmelor castigatoare ale licitatiilor pentru constructia tronsoanelor de autostrada incluse in Coridorul IV Pan-European, printre acestea regasindu-se, in mare parte, asocieri intre consortii internationale, dar si firme romanesti.

Astfel, pentru proiectarea si executia autostrazii Nadlac-Arad, firmele castigatoare sunt: Asocierea Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct (pentru Lotul 1 ‘Proiectare si executie autostrada Nadlac – Arad si Drum de legatura km 0+000 – 22+218’) si Alpine Bau GmbH (pentru Lotul 2 ‘Proiectare si executie autostrada Nadlac – Arad si Drum de legatura km 22+218 – 38+882’).

In cazul primului castigator, valoarea estimata a proiectului este 487 milioane de lei, iar oferta castigatoare a valorat circa 383 milioane lei. In ceea ce priveste al doilea castigator, valoarea ofertei a fost de aproximativ 412 milioane lei, fata de peste 506 milioane lei, la cat era estimat initial.

Foto: Mondo News