Autoritatea Nationala a Vamilor face rocade in randul unor angajati


In cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor exista o specie aparte de lucratori, de nepretuit pentru sistem, deoarece sunt mutati acolo unde este nevoie de personal. De obicei, in punctele de trecere a frontierei aflate la granita externa a Uniunii Europene, unde se produce. nbsp;

Un exemplu este vamesul Florin Haida, din comuna Buteni, judetul Arad, care, de curand, a fost mutat la vama Moravita. Parcursul sau din ultimii ani este unul extrem de interesant. Ajuns, in 2008, la vama Sighetul Marmatiei s-a ales cu un dosar penal intocmit de politistii de frontiera, potrivit pressalert.ro.

Acestia au oprit masina unui ucrainean imediat dupa ce i-a fost facut controlul vamal de catre Haida. Surpriza – in vehicul au fost descoperite peste 1200 de pachete de tigari de contrabanda. Impotriva lui Haida a fost inceputa urmarirea penala pentru abuz in serviciu.

Acesta nu a mai stat foarte mult la Sighetul Marmatiei pentru ca, brusc, tara a avut nevoie de el in alta parte – la vama Halmeu. A ajuns celebru nu numai pentru ca toti colegii il stiau drept “nepotul lui Blejnar”, ci si pentru ca, anul trecut, un Rapiscan, echipament folosit pentru scanarea TIR-urilor, a fost distrus in timp ce era manevrat de Haida.

Sursa foto: nbsp;pressalert.ro