Autoritatea Nationala pentru Cetatenie are sediu nou in Bucuresti

nbsp;

Autoritatea Nationala pentru Cetatenie functioneaza intr-un sediu nou in Bucuresti, situat pe Strada Smardan nr. 3, sectorul 3. Accesul publicului se va face prin intrarea din strada Blanari, vis-a-vis de Biserica Sf. Nicolae Selari.

Programul de lucru al ANC nu se modifica. Pentru depunerea dosarelor si registratura programul cu publicul ramane neschimbat, respectiv in fiecare zi de miercuri, in intervalul orar 9.00 – 15.00, iar pentru avocati intre orele 15.00 – 17.00. Conducerea acorda audiente in fiecare zi de miercuri intre orele 13.00 – 15.00, pentru probleme deosebite. Programarea la audiente se va face in baza unei cereri prealabile care va cuprinde si un numar de telefon de contact pentru comunicarea zilei si orei audientei.

La birourile teritoriale din: Iasi, Timisoara, Galati, Suceava, Cluj-Napoca, programul de lucru cu publicul se desfasoara in fiecare zi, de luni pana vineri, intre orele 9.00 – 17.00, numai pentru depunerea dosarelor de redobandire formulate de cetatenii care si-au pierdut cetatenia din motive neimputabile lor sau le-a fost retrasa fara voia lor.

Reamintim ca, incepand cu data de 5 februarie 2010, prin OUG nr. 5/2010, a fost infiintata ANC, institutie publica de interes national, cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Justitiei, prin care se asigura cadrul institutional si tehnic in vederea aplicarii prevederilor legale in materie de cetatenie.