Autostrazile Orastie-Sibiu si Lugoj-Deva se vor construi cu fonduri europene


Guvernul a aprobat, in ultima sedinta, indicatorii tehnico-economici pentru doua obiective de investitii: autostrada Orastie-Sibiu si autostrada Lugoj-Deva, a anuntat Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Finantarea obiectivelor de investitii se face din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeana prin Fondul de Coeziune, in proportie de 85%, si 15% de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Cele doua tronsoane de autostrada fac parte din Coridorul IV al Retelei trans-europene de transporturi (TEN – T), fiind situate intre Nadlac si Pitesti, si fac legatura – in final – cu portul Constanta.

Coridorul Pan-European de transport nr. IV va avea profil de autostrada pe aliniamentul Nadlac – Arad – Timisoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitesti – Bucuresti – Constanta, cu o lungime totala de circa 873 km, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la peste 4,5 miliarde de euro. In prezent se afla in curs de realizare autostrada Arad – Timisoara, cat si autostrada din Ungaria care face legatura cu Nadlac. nbsp;

Sursa foto: Mediafax