Avere Mircea Banias – Fostul director al Administratiei Porturilor Constanta detine terenuri in Constanta, bijuterii si apartamente



Senatorul Mircea Banias, sustinator al lui Vasile Blaga la sefia PDL si candidat la un post de vicepresedinte al partidului, are, conform declaratiei de avere, trei terenuri, doua apartamente, o casa de locuit pe faleza nord din Constanta, precum si peste 480.000 de lei in conturi.

Mircea Banias s-a aflat intre cei 35 de semnatari ai motiunii pe baza careia Vasile Blaga a candidat la functia de presedinte al PDL, la Conventia Nationala din 14-15 mai.

De altfel, senatorul Mircea Banias a candidat, la randul sau, la o functie de vicepresedinte PDL, insa nu a obtinut un numar suficient de voturi.

Numele lui Banias a figurat si pe listele distribuite delegatilor la congresul partidului cu persoanele care ar fi trebuit alese in cele 15 functii de vicepresedinte. Totusi, in urma votului, Mircea Banias nu a fost ales vicepresedinte PDL.

Mircea Banias, fost director al Administratiei Porturilor Constanta, a fost ales in colegiul uninominal 4 din Circumscriptia electorala nr.14 Constanta, la alegerile din 30 noiembrie 2008. nbsp;

Senatorul Mircea Banias este vicelider al grupului parlamentar al PDL din Senat.

Mircea Banias a condus organizatia judeteana Constanta a PDL din august 2008 si pana in luna martie a acestui an, cand la PDL Constanta au avut loc alegeri. Mircea Banias a candidat pentru un nou mandat la sefia filialei PDL, insa a pierdut alegerile, presedinte al organizatiei fiind desemnat directorul Inspectoratului Judetean in Constructii Constanta, Gigi Chiru. nbsp;

Conform declaratiei de avere completate in februarie 2011, senatorul Mircea Banias detine trei terenuri intravilane in Constanta, unul dintre acestea fiind pe faleza nord, obtinute in perioada 1993-2005, prin vanzare-cumparare. Banias are si doua apartamente in Constanta, obtinute tot prin vanzare-cumparare. De asemenea, el detine o cota parte de 1/2 dintr-o casa de locuit pe faleza nord, construita in anul 2007 si avand o suprafata de 250 mp.

Mircea Banias mai are bijuterii din aur si argint si ceasuri, dobandite in perioada 1999-2009, in valoare de 10.000 de euro. nbsp;
Senatorul PDL are depozite bancare totale de 491 euro si 482.150 de lei.

In ultimul an fiscal, Banias a obtinut venituri ca senator de 68.996 lei, iar ca profesor de 19.200 lei, precum si 405 lei din chirii, iar sotia sa a incasat un venit total de 32.881 lei ca expert in proiecte. De asemenea, el avea de incasat dividende de 6.778,87 lei de la SC Euro Shipping Serv SRL.