Avion disparut intre Deva si Alba Iulia. Pilotul Mathias Gabrovski ar fi lasat un bilet de adio

Un avion de mici dimensiuni a disparut, azi noapte, de pe ecranele radarelor, in timpul unui zbor de agrement. Potrivit Mediafax, avionul decolase de la Deva si se indrepta catre Alba Iulia.

Cel care pilota aparatul era omul de afaceri Mathias Gabrovski. Nu se exclude posibilitatea unei sinucideri, mai ales ca omul de afaceri a trimis, se pare, mesaje de adio celor din familie inainte de a pleca. nbsp;

Avionul ultra-usor a decolat luni dupa-amiaza de pe aerodromul de langa Deva si, dupa o jumatate de ora a ajuns la Sibot, in judetul Alba. De acolo ar fi plecat inapoi, spre Deva, insa, in scurt timp, a disparut fara urma.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Alba, Luminita Prodan, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca oamenii legii nu au reusit sa gaseasca avionul de mici dimensiuni disparut si nici persoana care se presupune ca a imprumutat aparatul de zbor. nbsp;

Prodan a spus ca mai multe echipe de politisti si jandarmi au cautat avionul in jurul localitatii Sibot, insa pana acum nu a fost gasit.

Potrivit Mediafax, varianta unui accident aviatic este foarte scazuta deoarece avionul era foarte bine dotat. Aparatul este un CT Flight Design cu doua locuri si parasuta balistica exterioara care l-ar fi salvat, daca pilotul ar fi declansat-o. In plus, avionul, poate plana, fara motor, pe o distanta de 15 km.