Avionul transparent vine de la Airbus – Vezi foto cu aeronava viitorului cu care vom calatori in 2050

O fereastra deschisa spre cer. Fara nici o exagerare, cam asa am putea descrie avionul viitorului, pe care inginerii de la Airbus il viseaza… transparent.

Mai exact, pasagerii vor putea admira norii, indiferent unde vor fi asezati, pentru ca fuzelajul va parea inexistent. Modelul-concept, dezvelit aseara la Londra, i-a lasat pe toti cu gura cascata.

Cu o astfel de aeronava am putea calatori in 2050, ne promite Airbus. Avionul viitorului va fi extrem de usor, prietenos cu mediul si… complet transparent. Iar peretii aparatului se vor schimba in functie de lumina de afara.

quot;Portiuni largi din fuselaj devin transparente cu o simpla atingere, pentru ca pasagerii sa poata vedea panorama quot;, explica Charles Champion, inginer sef la Airbus.

Sectoarele business si economy vor disparea si aeronava va fi impartita in trei zone – una pentru relaxare, alta pentru munca si a treia pentru socializare si petreceri. Aerul va fi vitaminizat si imbogatit cu antioxidanti, iar experti in cromo si aromaterapie vor gandi un mediu perfect pentru o calatorie cat mai placuta.

quot;Ne-am gandit mai mult la experienta traita de calatori. Imediat ce urca in avion si ating usa, aeronava quot;recunoaste quot; pasagerul, ii indica locul si are grija de bagaje”, spune Champion.

Mai mult, pasagerii isi vor putea alege decorul, cu ajutorul unor holograme ce imita terenuri de golf, mall-uri sau cinematografe. Iar in scaune va fi integrata o tehnologie ce transforma caldura corpului uman in energie.