BEC: Rezultatele finale dupa renumararea voturilor nule


Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat, la ora 14.00, rezultatele reexaminarii si renumararii voturilor nule din tara si din strainatate.

Astfel, dupa reexaminarea si renumararea voturilor nule, s-au descoperit 2.247 de voturi valabile, dintr-un total de 138.067 de voturi nule. Dintre voturile valabile gasite dupa renumarare, Traian Basescu a obtinut 1.260 de voturi, iar Mircea Geoana – 987 de voturi.

BEC a efectuat examinarea si renumararea voturilor in perioada 11 decembrie – 14 decembrie si a vizat buletinele de vot nule primite de la birourile electorale judetene, cele de sector, precum si cele din strainatate.

Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a precizat ca erorile descoperite sunt chestiuni de interpretare, probabil datorita oboselii.

quot;Chestiunile de interpretare ar fi stampile aplicate tangent sau netangent cu chenarul, stampile aplicate pe ambele chenare. (…) Erorile aparute au tinut insa si de oboseala quot;, a spus Muhulet.

Procesul verbal al BEC privind rezultatele reexaminarii si renumararii voturilor nule a fost inaintat Curtii Constitutionale.

Foto: Mondo News