BEC a incheiat renumararea voturilor nule din intreaga tara


BEC a finalizat duminica renumararea voturilor nule din cele 47 de circumscriptii din tara – judetele plus cele sase sectoare -, pentru Traian Basescu fiind validate 1169 de voturi, iar pentru Mircea Geoana – 968, potrivit unor surse din BEC.

Voturile nule din diaspora urmeaza sa fie renumarate maine dimineata, incepand cu ora 10:00, deoarece acestea inca nu au ajuns.

De vineri seara pana sambata la pranz au au fost reexaminate de membrii BEC buletinele nule din 27 de judete. Buletinele din alte 20 de circumscriptii au fost analizate duminica.

CCR a decis vineri reexaminarea si renumararea celor 138.476 de buletine nule de vot in conditiile in care diferenta care l-a plasat pe Traian Basescu pe primul loc este de 70.048 de voturi. Termenul pana la care renumararea voturilor nule trebuie sa se incheie expira luni dupa-amiaza.

In urma desfasurarii lucrarilor din data de 11 decembrie 2009, Plenul Curtii Constitutionale, in temeiul art.146 lit.f) din Constitutie, art.2 alin (2) din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei si al art.77 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, cu majoritate de voturi, a hotarat reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre Biroul Electoral Central pentru a se stabili daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata.

Sursa foto: Realitatea TV