BLACK FRIDAY 2012: Vrei cumparaturi la reducere? Afla detalii!

Black Friday sau Vinerea Neagra va aduce reduceri consistente in magazine. Black Friday vine sa prefateze febra cumparaturilor de Craciun si de Revelion.

Denumirea Black Friday provine din Philadelphia, unde era folosita pentru a descrie traficul extrem de dificil creat dupa Ziua Recunostintei. Vineri, 23 noiembrie, va fi ziua in care romanii vor iesi la vanatoare de chilipiruri. Vor fi reduceri importante la majoritatea magazinelor, iar in preambul a aparut Black Week sau Saptamana Neagra. De fapt, comerciantii au furat startul pentru Black Friday in goana dupa vanzari si au decretat inca de luni Saptamana Reducerilor pe internet. Reducerile de preturi in Black Week ajung pana la 90% la telefoane mobile si gadgeturi.

Reprezentantii unei companii de telefonie mobila din Romania nu au mai avut insa rabdare pana vineri pentru a lansa programul de reduceri si au tranformat Black Friday in Black Week. Este vorba despre operatorul de telefonie mobila Orange, unde puteti gasi, in aceasta saptamana, pana vineri inclusiv, reduceri de pana la 90 la suta, exclusiv online. Din oferta fac parte atat tablete, telefoane, cat si accesorii pentru acestea. De asemenea, puteti cumpara alte gadgeturi, cum ar fi GPS, bluetooth, boxe portabile, carduri de memorie, casti sau baterii. Specialistii in marketing ii sfatuiesc insa pe clientii care cumpara de internet sa fie atenti mai ales la reducerile de peste 50 la suta, care pot ascunde promotii de o calitate indoielnica.

BLACK FRIDAY – 23 NOIEMBRIE

Black Friday va aduce preturi reduse si cu 90% pentru romani. Vinerea Neagra este ziua in care magazinele vand in cateva ore cat pentru cateva saptamani. Black Friday este una din cele mai asteptate zile din an de catre toti consumatorii, fiind ziua in care pot fi gasite cele mai mari reduceri din intregul an. Peste exact 7 zile se da startul cumparaturilor on-line, si nu numai, in ceea ce americanii numesc Black Friday. Si in Romania evenimentul se anunta unul de amploare. Zeci de magazine au anuntat deja reduceri de pana la 90%. Vorbim asadar despre cea mai mare campanie de acest tip din istoria Romaniei, care va incepe pe 23 noiembrie. Anul acesta, peste 2 milioane de romani vor iesi la vanatoare de chilipiruri. Au si de ce, pentru ca vor gasi mii de produse la super-preturi. Doar ca vor trebui sa le achizitioneze in mai putin de 24 de ore.

Magazinele au inceput aprovizionarea cu mult timp inainte, pentru a fi bine pregatiti pentru Black Friday.Traditia Black Friday este originara din Statele Unite, unde a devenit un fenomen national atat in retail-ul traditional, cat si online. Black Friday marcheaza deschiderea sezonului de cumparaturi de sarbatori, fiind si ziua cu cele mai multe promotii din an, in care 75% dintre americani iau cu asalt magazinele in cautarea promotiilor. in Romania, evenimentul va stimula piata electro-IT, unde va fi inregistrat un numar record de vanzari din an. Din 2011, ziua reducerilor Black Friday a devenit o tranditie si pentru retailerii online si offline din Romania. Abia daca au mai putut fi accesate paginile de internet ale companiilor care au anuntat ca participa la eveniment. Pentru anul acesta capacitatea site-urilor a fost crescuta semnificativ.

“Site-urile au cazut datorita numarului foarte mare de vizitatori simultan pe site, care actioneaza ca un “varf de sarcina” in primele ore ale diminetii si poate ajunge si la valori de 100 de ori mai mari. Koyos a investit mult, dupa experienta de anul trecut, in capacitatea serverelor si in procesoare, iar acum putem sustine cu 500% mai multi vizitatori simultani”, a declarat Dana Iorga. “Evident, retailerii online au continuat sa investeasca in servere si platforme online, ca parte a dezvoltarii lor organice. in ceea ce priveste caderile momentane de site-uri, e posibil sa se intample si anul acesta, nu doar in Romania ci si pe site-uri mai mari, globale. Nimeni nu poate prevedea care va fi numarul de accesari concurente pe un site, iar cresterile pot fi, la varf, de sute de ori fata de media obisnuita. E ca si cand ne-am astepta ca de Revelion, fix la ora 12 noaptea, sa putem sa facem un apel pe GSM” a spus si Marius Ghenea. Foto: Mondo News