Bacalaureat 2010, sesiunea de toamna incepe luni, 23 august

A doua sesiune (august-septembrie) a examenului de bacalaureat 2010 incepe luni, 23 august, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limba materna, probe ce se vor desfasura si in ziua de marti 24 august.

Pentru aceasta a doua sesiune s-au inscris peste 66.000 de elevi, repartizati in 192 de comisii si 10 subcomisii de examen. Pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale au fost organizate un numar de 268 de centre. Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna este programata in intervalul 24-25 august, in timp ce evaluarea competentelor digitale are ca zile de desfasurare 26, respectiv 27 august. Precizam faptul ca rezultatul obtinut de fiecare candidat nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu.

Prima proba scrisa (limba si literatura romana) se va desfasura luni, 30 august. Sustinerea probei scrise la limba si literatura materna va avea loc marti, 31 august, iar a probei obligatorii a profilului, miercuri, 1 septembrie. Ultima proba scrisa – proba la alegere a profilului si specializarii va avea loc, vineri, 3 septembrie. In data de 5 septembrie vor fi afisate primele rezultate (pana la ora 16.00) si vor fi depuse contestatii (16.00 – 20.00). Acestea vor fi solutionate in intervalul 7-8 septembrie, urmand ca afisarea rezultatelor finale sa aiba loc in data de 9 septembrie.