Bacteria E.coli depistata in castraveti ameninta Romania! Vezi ce simptome prezinta boala



Castravetii, despre care se crede ca au fost importati din Spania, au fost contaminati cu bacteria E.coli. Numeroase persoane, poate chiar cateva sute, au prezentat tulburari grave denumite sindromul hemolitic uremic (SHU).

Formele agresive de E.coli pot provoca deficiente renale sau chiar probleme ale sistemului nervos central. Majoritatea cazurilor s-au inregistrat in zona orasului Hamburg.

Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Epidemiilor a anuntat ca este vorba de una dintre cele mai quot;ample epidemii de tip SHU din lume si cea mai ampla inregistrata in Germania quot;.

Helge Karch, profesor la Universitatea Munster, a avertizat ca epidemia nu s-a incheiat: quot;Este posibil sa existe infectii secundare, adica o transmitere de la om la om. Este nevoie de o grija speciala pentru igiena personala quot;.

Numarul persoanelor care au decedat in Germania din cauza raspandirii bacteriei E.coli, depistata in castraveti, a ajuns la cel putin zece, informeaza BBC News online.

Oficiali din Cehia au declarat ca transporturi de castraveti probabil au fost exportate acolo, la fel ca si in Austria, Ungaria si Luxemburg.

Cazuri ale sindromului hemolitic uremic au fost raportate si in Suedia, Danemarca, Olanda si Marea Britanie, la persoane care au calatorit in Germania.

ANSVSA sustine ca in Romania nu sunt loturi de castraveti din Spania de la care au aparut infectiile cu E.coli.

Citeste articolul integral pe site-ul Mediafax