Basescu: Raportul de evaluare a Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare si Verificare-MCV este unul corect

Presedintele Traian Basescu a apreciat ca raportul Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare si Verificare-MCV nbsp; este unul corect si ca certifica progresele Romaniei si determinarea Guvernului de a face reforma.

“Raportul este corect, unul care releva progrese, pe de o parte, facute in directia atingeri obiectivelor de a avea un sistem de Justitie eficient. Pe de alta parte, raportul pune degetul si pe problemele care se perpetueaza in Justitie si care afecteaza credibilitatea sistemului si a Romaniei”, a spus Traian Basescu.

Basescu a facut apel la jurnalisti sa nu mai discrediteze institutiile statului care functioneaza autonom, referindu-se la ANI, DNA si Parchetul General.

“Apelul meu la dvs. e ca presa sa faca o prezentare echilibrata a raportului. Dragi jurnalisti, am rugamintea sa intelegeti ca institutiile despre care am vorbit, ANI, DNA si Parchet General, nu mai sunt cele din 2004. Ele functioneaza autonom. Toata incercarea dumneavoastra. de a discredita aceste institutii nu face decat sa va penibilizeze si pe voi si pe politicieni. Nu va mai crede nici macar CE, care lauda exact ce desfiintati dumneavoastra”.