Basescu a anulat referendumul pentru Legea Capitalei din 26 iunie


Presedintele Traian Basescu a avut, vineri, o intalnire cu primarul general al Sorin Oprescu, in cadrul careia s-a stabilit ca anularea referendumului pentru Legea Capitalei, programat pentru 26 iunie.

La intalnirea de astazi cu seful statului au participat, pe langa Sorin Oprescu, si prefectul Capitalei, precum si primarii de sectoare. nbsp;Basescu le-a spus edililor Capitalei nbsp;lipsa de finalitate juridica a referendumului local, care ar duce la riscul ca atunci cand se va dori consultarea bucurestenilor pe probleme reale, acestia sa nu vina la vot.

quot;Presedintele Traian Basescu a explicat primarilor prezenti lipsa de finalitate juridica a referendumului local ce urma sa aiba loc in data de 26 iunie, precum si riscul ca prin organizarea unor astfel de consultari publice fara consecinte juridice, institutia referendumului sa se decredibilizeze in fata populatiei. Exista, de asemenea, riscul ca in momentul in care se va dori consultarea bucurestenilor, iar rezultatul sa aiba in mod real consecinte juridice, populatia sa nu se mai prezinte la urne quot;, a precizat Prefectura Capitalei, intr-un comunicat de presa.

Totusi, referendumul va fi organizat la o data ulterioara si va avea ca subiecte dezvoltarea zonei metropolitane Bucuresti – Ilfov, iar opinia exprimata de bucuresteni in acest sens va fi obligatorie pentru legislativ.

Presedintele Basescu nu a facut nicio declaratie la plecarea de la sediul Primariei Capitalei.

Foto: Mondo News