Basescu, la intalnirea cu FMI: O ducem mai bine ca altii!



Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, duminica dupa-amiaza, la Palatul Cotroceni, cu reprezentantii FMI, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene. La inceputul intalnirii, presedintele s-a aratat optimist de directia pe care se indreapta Romania: o ducem mai bine ca altii, a spus Basescu, citat de Realitatea TV.

quot;O ducem mai bine ca altii. Va multumim pentru evaluarea pe care ati facut-o. Romania a trecut prin cateva luni grele. Vom tine cont de ceea ce ne-ati spus, ca progresele pe viitor sa fie continuate quot;, a spus Traian Basescu.

De partea cealalta, seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks, a tinut sa sublinieze colaborarea buna avuta cu presedintele Basescu. quot;Cooperarea cu dvs. a fost excelenta, ca de obicei. Ne bucuram ca Romania este una din tarile din Europa care a reusit sa faca fata crizei quot;, a spus Franks.

Mai mult, spune Franks, Romania a facut progrese fata de 2009. quot;Dorinta de a face progrese este evidenta. Romania a facut progrese economice remarcabile fata de anul 2009. Atunci aveati una dintre cele mai slabe economii din lume, iar acum va situati intr-o pozitie mult mai buna decat alte tari din UE quot;, a adaugat seful delegatiei FMI.

Desi am fost laudati de FMI, Basescu a atras atentia asupra unor quot;probleme quot; si a acuzat clasa politica de populism. quot;Sper ca eforturile Guvernului sa continue. Avem insa si probleme. In ultimele zile, am remarcat un fel de populism din partea unor partide politice. Vreau sa le transmit ca trebuie sa facem un compromis la fel cum am facut si in 2008 si 2009 quot;, a incheiat Basescu.

Reamintim ca o misiune comuna a FMI, CE si BM se afla in Romania pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv si a modului in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.

Rezultatele evaluarii vor fi prezentate luni, intr-o conferinta de presa, de catre oficialii FMI, Bancii Mondiale si cei ai Comisiei Europene.