Basescu s-a razgandit: Nu pot fi pensionar, nu ma mai retrag din politica!

Presedintele Traian Basescu s-a razgandit cu privire la retragerea din politica pe care a anuntat-o in urma cu ceva timp. Seful statului a declarat miercuri, la Viena, ca nu se vede in postura de pensionar si dupa o vacanta de trei saptamani cu sotia, se va intoarce in politica, unde are mai multe variante.

„M-am razgandit, nu ma mai retrag din politica dupa 2014″, a spus Basescu, la intalnirea cu reprezentantii comunitatii romanilor din Austria, care a avut loc la Ambasada Romaniei.

Basescu a tinut sa aminteasca demisia in cinci minute din 2007, atunci cand cu ocazia suspendarii, a spus ca daca Parlamentul il suspenda, se va retrage „in cinci minute”.

„Unii au spus ca sunt dictator. Pot sa-mi dictez memoriile, nu sa le scriu. Am spus ca nu vreau sa mai aud de politica. Eh, cred ca a fost ca aia cu demisia in cinci minute. M-am gandit vreo trei zile. Voi ramane activ in viata politica, am mai multe variante. Dupa ce predau cheile de la Cotroceni, nu ale palatului, cele ale seifului cu documente, imi iau sotia vreo doua-trei saptamani sa stiu ca nu suna nimeni. Stiti, in Constitutie, presedintele nu are concediu. Mi-as dori trei saptamani sa nu am obligatii fata de stat. Am ajuns la concluzia ca nu pot fi pensionar”, a completat presedintele.

Presedintele Traian Basescu a participat miercuri, la Viena, la lucrarile Forumului Global al Aliantei Civilizatiilor organizat de Organizatia Natiunilor Unite. Seful statului a avut intalniri cu reprezentanti ai comunitatilor de romani din Austria si cu oameni de afaceri din aceasta tara.