Basescu va initia o dezbatere cu specialistii din economie pe tema aderarii Romaniei la moneda euro

nbsp;

Aderarea Romaniei la moneda euro va fi tema unei dezbateri initiate de presedintele Traian Basescu cu specialisti din economie, transmite agentia Mediafax.

Seful statului a precizat ca trebuie vazut nbsp;daca este bine sa ne mentinem obiectivul 2015 sau trebuie sa ne ridicam performantele economiei la un nivel care sa ne asigure performanta si in interiorul zonei euro.

Deocamdata obiectivul Romaniei nu a fost schimbat – acces in zona euro in 2015. Modul cum reusim sa reducem deficitul bugetar, dar si nivelul de indatorare ne indreptatesc sa mentinem acest obiectiv, dar, in acelasi timp criza economica ne-a dat o lectie extrem de serioasa tuturor. Va trebui sa ne reanalizam obiectivul accesului in zona euro prin prisma lectiei crizei. Pentru a fi performant in zona euro, trebuie sa ai o economie performanta si acesta este motivul pentru care in perioada urmatoare voi declansa o discutie la nivelul BNR, a Guvernului, a analistilor, daca este bine sa ne mentinem obiectivul 2015 sau trebuie sa ne ridicam performantele economiei la un nivel care sa ne asigure performanta si in interiorul zonei euro quot;, a declarat Basescu, pentru Mediafax.

nbsp;