Basescu vrea referendum de validare a noii Constitutii la alegerile locale din 2012


Presedintele Traian Basescu a declarat ca referendumul de validare a noii Constitutii ar trebui sa aiba loc in acelasi timp cu alegerile locale din 2012, astfel incat alegerile parlamentare din noiembrie-decembrie sa se organizeze dupa noua Constitutie.

quot;Am facut si o socoteala de timp. Ar fi corect ca referendumul pentru validarea Constitutiei sa se organizeze odata cu alegerile locale, in asa fel incat pentru alegerile legislative, localele vor fi in iunie, iar legislativele in noiembrie-decembrie… Alegerile din noiembrie – decembrie sa se desfasoare dupa noua Constitutie. Deci, exista un proiect de program quot;, a mai afirmat Basescu.

Presedintele a mai precizat ca, nbsp;in perioada imediat urmatoare, va trimite pe circuit proiectul de revizuire a Constitutiei.

quot;Acest Parlament a fost ales pe Constitutia eistenta. Ce intentionez eu ca program este ca in perioada imediat urmatoare sa trimit pe circuit proiectul de revizuire a Constitutiei. Va trebui sa trimitem la Consiliul Legislativ pentru un aviz, apoi la Curtea Constitutionala quot;, a declarat Traian Basescu, citat de Mediafax.

Basescu considera ca parlamentarii nu se vor opune referendumului din 2009. nbsp; quot;Nu cred ca Parlamentul se va opune referendumului din 2009. Este de neconceput, pentru ca se precizeaza foarte clar in Constitutie ca suveranitatea poporului se manifesta in mod direct prin referendum. (…) Nu cred ca se va respinge revizuirea Constitutiei quot;, a apreciat seful statului.