Beatificarea lui Papa Ioan Paul al II-lea are loc duminica la Vatican


Papa Ioan Paul al II-lea este beatificat, astazi, in prezenta a peste un milion de pelerini si 60 de sefi de stat.

Ca Circus Maximus din Roma a avut loc, aseara, un ritual de priveghi in memoria Papei Ioan Paul al II-lea, la care au participat peste 200.000 de catolici.

quot;Ii simt prezenta aici, la Circus Maximus, o simt puternic quot;, a spus multimii arhiepiscopul Cracoviei, Stanislaw Dziwisz, nbsp;fost secretar particular al papei.

De mentionat ca nbsp;Stanislaw Dziwisz a fost prezent in momentul mortii lui Ioan Paul al II-lea, in 2 aprilie 2005. quot;Sunt convins ca a murit ca un sfant. (…) A dat demnitate mortii, a murit asa cum trebuie sa moara un crestin quot;, a spus nbsp;Dziwisz.

Joaquin Navarro-Valls, fost purtator de cuvant al papei polonez timp de 21 de ani, si-a exprimat convingerea ca Ioan Paul al II-lea este deja sfant. quot;Biserica nu face sfinti, doar ii recunoaste. Ioan Paul al II-lea era deja sfant quot;, a subliniat el.

Calugarita franceza Marie Simon-Pierre, nbsp;care s-a vindecat de Parkinson in urma unui miracol facut de papa, nbsp;s-a adresat si ea multimii.

In piata San Pietro din Vatican a fost instalat un ecran enorm, unde este proiectata povestea vietii lui Ioan Paul al II-lea.

Sicriul cu trupul Papei Ioan Paul al II-lea a fost exhumat deja din cripta de sub basilica San Pietro si este amplasat in fata altarului. Dupa slujba, va fi mutat in alta parte a basilicii. nbsp;Beatificarea, sau declararea unei persoane quot;preafericite quot;, este ultimul pas inainte de canonizare.

Sursa foto: La Stampa