Blaga: Guvernul Boc va trebui sa plece daca se majoreaza taxele

nbsp;


Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, este de parere ca daca se va ajunge la majorarea taxelor, atunci Guvernul Boc va trebui sa plece.

Invitat in emisiunea quot;Dupa 20 de ani quot;, care urmeaza a fi difuzata duminica de Pro TV, incepand cu ora 10:00, Vasile Blaga a raspuns intrebarilor lansate de moderatorul emisiunii, Cristian Leonte, dar si de jurnalistii Claudiu Pandaru (redactor-sef Gandul) si Cristian Hostiuc (director editorial Ziarul Financiar).
nbsp;
Potrivit Pro TV, Vasile Blaga nu crede ca motiunea de cenzura are sansa de a fi votata in Parlament si adauga ca, in cazul putin probabil in care aceasta va trece nu i se pare oportun sa fie atacat votul la Curtea Constitutionala si aceasta pentru ca guvernul trebuie sa demonstreze ca se bucura de sustinere parlamentara. Daca se va ajunge la CCR, Blaga crede ca masurile de austeritate vor fi aprobate.

Intrebat de moderatorii emisiunii cand a aflat despre situatia dificila in care se afla Romania, Vasile Blaga a spus ca in luna ianuarie 2009. Totodata, el a mentionat ca puteau fi luate masuri de austeritate inca de la acea data, “insa nu s-a considerat necesar”, lucru care a fost regretat ulterior, caci, in opinia sa, “Romania se afla in cea mai dificila situatie de dupa cel de-al doilea razboi mondial.
nbsp;
Vasile Blaga este de parere ca nu se va ajunge la cresterea taxelor, insa daca va fi aplicata o astfel de masura, atunci Guvernul Boc va trebui sa plece.

“Am convingerea ca nu se va ajunge la o crestere a taxelor. Cred ca guvernul Boc ar trebui sa plece daca se va ajunge la aplicarea masurii de crestere a taxelor”, a spus ministrul Administratiei si Internelor.

Sursa foto: Pro TV