Blaga o acuza pe Udrea de presiuni. Udrea: Sa vina cu nume!

Tensiuni tot mai mari in PDL. Liderul democrat liberal Vasile Blaga o acuza pe Elena Udrea ca face presiuni asupra organizatiilor pentru a obtine sprijinul acestora la alegerile interne. In replica, Elena Udrea cere sa fie facute publice numele celor care fac astfel de acuzatii. Conventia in care au loc alegerile va avea loc in 23 martie.

Actualizare 16.20. „Daca exista o persoana care sa spuna ca eu am facut presiune sa spuna. Vasile Blaga sa vina cu nume. Tipul acestor de acuzatii ma face sa ma gandesc daca nu asa actioneaza cei care le formuleaza. Ca sa aiba un minim de credibilitate trebuie insotite de nume si prenume. Nu e bine pentru partid sa vorbim despre noi si sa ne acuzam public”, a replicat Elena Udrea.

„Dansa poate nu stie, dar se fac astfel de presiuni, declaratia presedintelui organizatiei, ca pe el l-a sunat, cred ca e proba. L-a sunat un om in numele doamnei, s-au dat telefoane pentru a se cere lista primarilor din judetul respectiv”, a spus Vasile Blaga.

Tensiunile din PDL au ajuns la cota maxima dupa intrarea Elenei Udrea in competitie cu Vasile Blaga pentru conducerea partidului si dupa interventia dura a lui Traian Basescu. Cei doi combatanti incearca sa obtina sprijinul filialelor si se acuza reciproc de manipularea viitoarelor alegeri interne.Traian Basescu, sprijin declarat pentru Elena UdreaPresedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus liderilor organizatiilor judetene ale partidului, intr-o intalnire care a avut loc duminica, ca PDL nu intra intr-o discutie cu seful statului si ca singura reactie va fi doar de raspuns daca presedintele mai intervine brutal in competitia interna.

„Noi nu intram intr-o discutie cu presedintele Traian Basescu, si vom vorbi doar despre oamenii din PDL, ce trebuie facut. Singura reactie va fi, eventual, de raspuns daca presedintele mai intervine brutal in competitia noastra interna. Noi nu ne-am dezis de parteneriatul cu Traian Basescu si am sustinut, in campania de referendum, statul de drept, in timp ce unii nu participau nici la dezbateri publice, nici la mitinguri”, a spus Vasile Blaga.

Conducerea PDL s-a intalnit, duminica seara, cu liderii organizatiilor judetene ale partidului, ocazie cu care Vasile Blaga a prezentat viziunea sa privind evolutia PDL. Unii participanti la aceasta reuniune au considerat drept incorecte afirmatiile presedintelui Basescu despre PDL, au informat surse democrat-liberale.