Boc: Nu exista dificultati in relatia cu FMI si CE

Romania a primit o suma de 7,9 miliarde de euro de la FMI, bani care au fost utilizati de Banca Nationala a Romaniei potrivit obiectivelor specifice, printre care si mentinerea unui curs echilibrat intre euro si leu , iar acesti bani vor fi retunati, in transe, tot de catre BNR, a declarat premierul Emil Boc in videoconferinta avuta cu prefectii.

O alta suma de la FMI, in valoare de 2,1 miliarde euro, a fost primita de catre Ministerul Finantelor si utilizata in 2009 si 2010 pentru finantarea deficitului bugetar. Comisia Europeana a imprumutat Romania cu 2,5 miliarde euro pentru finantarea deficitului bugetar, iar Banca Mondiala – cu 300 de milioane de euro.

„Obiectivul nostru acum este sa ajungem, cu ceea ce producem, sa avem suficienti bani pentru a ne acoperi consumul, iar eventualele imprumuturi sa le luam numai pentru dezvoltarea tarii – infrastructura si locuri de munca” a afirmat premierul Boc.

Primul-ministru a subliniat ca nu exista dificultati in relatia cu FMI si CE din perspectiva Acordului pe care Romania il are cu aceste organisme si, totodata, ca nu exista niciun fel de solicitare de majorare de TVA sau de cota unica.

„Cred ca deja suntem pe drumul consolidarii unei stabilitati a ceea ce inseamna politica fiscala in Romania in acest an si in anii urmatori” a declarat Emil Boc.

Foto: Mondo News