Boc: Preiau acest mandat pentru a face ce trebuie pentru Romania


Premierul desemnat Emil Boc a multumit presedintelui Romaniei pentru ca i-a incredintat aceasta functie si a aratat ca quot;preia acest mandat nu pentru a deveni mai popular, ci pentru a face ceea ce trebuie pentru Romania si cei 22 milioane de romani quot;.

Totodata, Boc a precizat ca tara noastra are nevoie rapid de un Guvern care sa dea stabilitate tarii, precum si de adoptarea bugetului de stat pe 2010 la inceputul lunii ianuarie.

quot;Bugetul de stat pe 2010 trebuie adoptat in coordonatele angajamentelor pe care Romania le are, la un deficit bugetar de 5,9%. Anul 2010 va fi dificil, dar va fi economic mai bun decat 2009 pentru ca vom avea crestere economica si nu scadere. Vom avea nevoie ca imediat sa punem in practica masuri care sa vizeze sprijinirea mediului de afaceri pentru a pregati relansarea economica si mentinerea locurilor de munca. E important ca prin bugetul pe 2010 sa putem produce prosperitate si sa avem resurse pentru a putea aplica principiul solidaritatii. Ne vom rezpecta angajamentle cu FMI, BM si UE quot;, a spus Emil Boc.

Premierul desemnat a mai aratat ca quot;avem nevoie de adoptarea in Parlamentul Romaniei a legii responsabilitatii fiscale si a legii reformei sistemului de pensii, obligatii angajate de Romania quot;.

quot;Avem nevoie de continuarea procesului de modernizare a statului si de respectare a dorintei romanilor exprimata prin referedum. (…) Avem nevoie de solidaritatea noastra, in parteneriat cu cu societatea civila, biserica si sindicatele. Putem reusi si sa trecem peste aceste vremuri grele si dificile si impreuna cu politicienii, Parlamentul si cei de la putere sau din opozitie, vom reusi sa dam stabilitate si prosperitate quot;, a incheiat primul-ministru desemnat.