Bookfest: Cea de-a patra zi a adus peste 30 de lansari la targul de carte

nbsp;

Cea de-a patra zi a targului de carte Bookfest 2010 a continuat in pavilioanele de la Romexpo cu peste 30 de lansari.

Una dintre cartile lansate sambata a fost quot;Povesti cu statui si fantani din Bucuresti quot; de Victoria Dragu-Dimitriu, in care sunt prezentate 150 de statui, fiecare cu povestea si parcursul sau. Alte carti lansate la Vremea au fost Culinariard. Restaurante, carciumi, vorbe de Claudiu Leonte, Poezia arhitecturii de Alexandru Olian si Pisici din Bucuresti de Silvia Colfescu, potrivit Agenda LiterNet.

Programul de lansari a fost continuat de Paralela 45, care a adus in atentia publicului cateva titluri care fac parte din colectiile Antologie, Total si Sapientia. S-au lansat cartile quot;Poezia antiutopica. O antologie a douamiismului poetic romanesc quot; (antologie realizata de Daniel D. Marin), quot;Istoria se inseala. Noi dovezi privind ipoteza paleoastronautica quot; de Erich von Däniken, quot;Virusul mintii. Cum ne poate fi de folos o stiinta revolutionara, memetica quot; de Richard Brodie si quot;Surad, deci exist quot;, quot;Psihoterapie isihasta quot; de Vasile Andru (editie revazuta si adaugita).

Tritonic a lansat sambata dupa-amiaza cartile quot;Labirint obligatoriu quot; de Lucia Verona, quot;Comunicare si conflict quot; de Laura Marusca si quot;Criza si media quot; de Mirela Abrudan.

De asemenea, Editura Univers Enciclopedic Gold a lansat quot;Mic dictionar academic quot;, lucrare a Institutului de Lingvistica al Academiei Romane. Dictionarul este cel mai bogat existent, continand 175.000 de cuvinte si variante, mai noteaza LiterNet.

Tot dupa-amiaza, Editura Polirom a lansat, in prezenta lui Livius Ciocarlie si a lui Daniel Cristea-Enache, romanul Amor intellectualis de Ion Vianu. quot;Este un volum de o inalta tinuta intelectuala, un roman tensionat, cu un discurs delicat quot;, a spus Daniel Cristea-Enache.

Totodata, Radu Paraschivescu a prezentat cititorilor cartea “Sfarsitul Ceausestilor” de Grigore Cartianu. “Eram unul dintre oamenii curiosi, fricosi, speriati si oarecum incitati de ce se intampla. N-am avut nici acte de dizidenta”, a spus Radu Paraschivescu, citat de Adevarul.

„Este cartea-radiografie a unei imposturi ajunse la final. Sotii Ceausesscu au fost doi dintre marii impostori”, a mai precizat scriitorul.

„Grigore Cartianu e bine ca scrie lucrurile acestea, pentru ca la un mment dat intervin incertitudinile. Multi tineri desconsidera ce s-a intamplat atunci, insa a uita acea perioada mi se pare o greseala primejdioasa”, a subliniat scriitorul.

„Grigore cartianu face nu numai un lucru onest, ci si necesar. O face pentru ca e nevoie de acte, de documente. Suntem contemporani evenimentelor din 80 pana incoace si cartea asta e un exercitiu de respect fata de igiena noastra mentala. Cand nu mai avem asa ceva, am pierdut lupta”, a incheiat Paraschivescu prezentarea cartii.

„Un singur lucru important se poate spune despre aceasta carte: este facuta cu pasiune. Cand am aflat de acest demers l-am rugat pe Grigore sa continue, sa duca la bun sfarsit, pentru ca acest lucru este important pentru meseria de jurnalist”, a spus Dinu Patriciu la lansarea cartii lui Grigore Cartianu.

Foto: Mondo News