Brasov: Festivalul de arta si evenimente urbane FatzaDa va avea loc intre 3 si 5 iunie in Piata Sfatului

Intre 3 si 5 iunie, va avea loc la Brasov cea de-a treia editie a festivalului de arta si evenimente urbane fatzaDa. nbsp;Timp de 3 zile, in centrul Brasovului vor avea loc reprezentatii de teatru, proiectii de filme, concursuri , workshopuri si expozitii.

FatzaDa este un proiect socio-cultural-artistic, initiat de Depoul de Arta Urbana, cu scopul de a promova si conserva patrimoniul cultural- arhitectural, prin evenimente publice, folosind arta ca mijloc de comunicare. Proiectul fatzaDa a fost ales de Consiliul Europei si Uniunea Europeana, printre cele 10 proiecte prezentate la 3rd EuropeanHeritage Forum, de la Istanbul, (capitala culturala europeana in 2010) din 1-3 octombrie. nbsp;

Festivalul se desfasoara in Piata Sfatului si cuprinde expozitii de fotografie, de arhitectura, vor fi proiectii de filme documentare, work shop-uri, (la Bistro De l”Arte, Ordinul Arhitectilor si in noul sediu din Piata Sfatului, cu participare internationala).

Vor fi demonstratii de aeromodele, teatru stradal, activitati artistice cu copiii de la ArtStation. Pe scena din Piata Sfatului vor concerta trupe de jazz, funk, electro din SUA, Estonia, Elvetia, Ungaria si Romania.

Depoul de Arta Urbana nu se opreste doar la manifestarile culturale prin care se atrage atentia asupra necesitatii conservarii patrimoniului construit, ci va propune pentru renovare, cinci case, pana in toamna anului curent. Sub conducerea a trei profesori de la Institutul Mincu si Spiru Haret, vor participa 20 de studenti de la Facultatea de arhitectura din Bucuresti, care vor avea ca proiect, restaurarea celor cinci case din centrul istoric al Brasovului.

Sursa foto: fatzada.ro nbsp;