Brasov, pe locul doi pe tara la turism. Poiana Brasov a fost cea mai aglomerata statiune!

Potrivit ultimelor statistici, orasul de sub Tampa a atras in 2011 cu 25,7 la suta mai multi turisti decat in 2010. In primele 11 luni ale anului trecut, Brasovul a fost vizitat de 573.255 de turisti.

Daca adunam si turistii care au vizitat Castelul Bran, cifra ajunge la peste un milion de turisti. Anul acesta a inceput si mai bine Poiana Brasov fiind cea mai aglomerata statiune montana din tara.

Numai weekend-ul trecut peste 10.000 de turisti au venit la schi. Fruntasi in topul national Ultimele cifre ale Directiei Judetene de Statisca, plaseaza Brasovul pe locul al doilea la nivel national ca numar de turisti, dupa Bucuresti. Din cei peste 500.000 de turisti care au veni la Brasov 473.929 au fost romani, iar 99.326 straini.

Situatia s-a schimbat insa in luna octombrie, cand a fost sarbatoarea de Haloween. A fost singura luna din an cand peste 50% dintre turisti au fost straini. „Cele mai bune luni pentru turismul brasovean au fost, in 2011, iunie, iulie si august”, ne-a declarat Ioan Popescu, managerul Directiei Judetene de Statistica Brasov. Citeste mai mult pe site-ul Adevarul. Foto: Mondo News