Bucuresti: Costul la apa calda si incalzire ar putea creste cu 50%


Bucurestenii ar putea putea plati facturi mai mari la apa calda si incalzire cu aproximativ 50%. Asta pentru ca primaria Capitalei nu mai poate suporta subventionarea integrala a pretului gigacaloriei.

Costul intretinerii pentru un apartament cu doua camere, locuit de doua-trei persoane, ar putea creste cu 145 lei pe luna in timpul iernii si cu 75 lei in timpul verii, potrivit celui mai probabil scenariu care va fi aplicat de municipalitate, au declarat surse din cadrul Primariei Capitalei.

Mai exact, costul apei calde va creste de la 119 lei la circa 300 lei pe gicacalorie (298,5 lei in prezent), pret nesubventionat, ceea ce inseamna ca la un consum de circa 5 gicacalorii pe an, calculat la un apartament de doua camere locuit de doua-trei persoane, costul apei calde va creste de la 595 lei pe an la 1.500 lei, cu aproximativ 75 de lei lunar.

Varianta a fost propusa de autoritatile locale deoarece este mai usor de implementat decat reducerea totala a subventiilor pentru familiile cu venituri de peste 2.500 de lei pe luna. Solutia ar urma sa primeasca si avizul autoritatii de reglementare a serviciilor comunale din Bucuresti.

Citeste mai mult pe site-ul Realitatea TV