Budeasa, Pitesti: George Voicescu a murit inecat sub privirile prietenilor

O zi caniculara s-a terminat tragic pentru un copil din Maracineni. Plecat sa se racoreasca cu doi prieteni, un baiat de 15 ani a murit inecat in apele barajului Budeasa.

Plecat cu scuterul de acasa si impreuna cu alti doi prieteni, George Voicescu, de 15 ani a ajuns pe digul barajului Budeasa. Tanarul s-a dezbracat de haine si impreuna cu unul din tovarasii sai de joaca a coborat pe digul betonat pana jos la apa. Au inceput sa se joace, iar George, alintat Bobita a cazut in apa. Celalalt prieten s-a aruncat in apa dupa el si a reusit sa-l prinda de picior insa nu a reusit sa-l scoata la suprafata, asa ca a inceput sa strige dupa ajutor.

“I-am vazut ca se harjoneau, iar unul dntre ei a cazut in apa. Celalalt a incercat sa-l prinda de picior, dar n-a reusit sa-l scoata. Eu eram in apa, pana am ajuns la el, l-am cautat, dar n-am reusit sa-l gasesc”, a spus Marius Dan, unul dintre martori.

Ceilalti oameni care se aflau in apropiere au sunat imediat la 112. Un echipaj de pompieri a inceput cautarile cu o barca cu motor, in timp ce medicii de pe SMURD si cei de pe Ambulanta asteptau pe marginea barajului, pregatiti sa acorde primul ajutor in cazul in care baiatul ar mai fi fost in viata.

In scurt timp o multime de oameni s-au adunat pe margine, iar rudele baiatului au venit imediat la fata locului. Mamei copilului i s-a facut rau la auzirea cumplitei vesti. In urma cu ceva ani, femeia isi mai pierduse un copil.

“A mai avut un copil, un baietel care exact cand a implinit un an s-a urcat pe lada de la studio si a cazut si s-a lovit la gat. A murit pe loc. Baiatul asta ii mai ramasese si era asa cuminte. Invata bine, era premiant. Terminase clasa a 8-a cu nota 9,50 si vroia sa dea la politie.Cine l-o fi pus pe el sa vina aici…”, se intreba cu lacrimi in ochi unchiul baiatului, Ion Demetriade.

“Le-a spus parintilor ca pleaca sa se plimbe cu scuterul. N-am stiut ca vine la baraj, ca nu l-am fi lasat”, spune Emilia Demtriade, matusa victimei.

Citeste mai mult pe site-ul Adevarul (Sursa foto: Adevarul)