Bugetele unor ministere si autoritati locale au fost suplimentate de Guvern


Guvernul a alocat, marti, suplimentari pentru bugetele unor ministere pentru plata unor arierate, banii au venit din Fondul de rezerva bugetara.

Astfel, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Economiei, cu circa 20 milioane lei, nbsp; pentru plata obligatiilor restante ale SN Nuclearelectrica SA catre producatorul de apa grea. „Neasigurarea necesarului de apa grea ar implica un efort financiar de 220 milioane lei pentru desfasurarea etapelor de oprire in conditii de siguranta a unitatilor 3 si 4 ale Centralei Nuclearo-Electrice Cernavoda” a explicat Ioana Muntean.

De asemenea, Ministerul Dezvoltarii Regionale si nbsp; Ministerul Transporturilor au primit cate 21 de milioane de lei, pentru plata unor arierate.

Potrivit ministrului Elena Udrea, banii vor fi folositi pentru plata datoriilor pentru lucrari de infrastructura, de reabilitare de drumuri de interes local, precum si plata datoriilor catre firmele de constructii care lucreaza la infrastructura turistica pentru proiectele pe care le deruleaza autoritatile publice locale.

quot;In acest fel putem sa mai achitam din arierate si incepem anul viitor cu datorii mai mici catre nbsp; constructori si autoritatile publice locale”, a precizat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Tot din Fondul de Rezerva al Guvernului au fost alocati bani si pentru sprijinul unor autoritati locale. nbsp; quot;Pentru Ocna Mures a fost alocata suma de 2 milioane lei, pentru inlaturarea efectelor produse de surparea de teren care a avut loc in acest oras” a aratat Ioana Muntean.

Pentru alte 39 de judete, in care au avut loc inundatii sau alunecari de teren in acest an, s-au achitat consiliilor judetene 21 de milioane de lei.

Guvernul a mai alocat suma de 177 de milioane de lei autoritatilor locale pentru plata arieratelor si pentru acoperirea unor cheltuieli pentru primarii care sunt, practic, in imposibilitatea de a mai functiona deoarece au cheltuieli mai mari decat veniturile. nbsp;

Tot pentru sprijinul autoritatilor locale s-au alocat 37,178 milioane lei pentru plata subventiei la energia termica.