Bulgaria, destinatia turistica preferata a romanilor! Vezi cati turisti ne iau bulgarii

Cu siguranta nici acesta nu este anul litoralului romanesc. Suntem la mijlocul sezonului estival si putem sa fluturam deja steagul alb-semn ca ne-am predat.

In timp ce hotelierii bulgari si-au rezervat multe hoteluri pana spre toamna, ai nostri, au turisti doar la sfarsit de saptamana cand oricum pe plaja dau peste gunoaie si pesti morti.

Asistam la o noua batalie pierduta dupa cea de la Paste si 1 mai. Lucru confirmat si de cifrele stranse de Asociatia agentiilor de turism. In timp ce la noi in week-end ajung la plaja in medie 150 de mii de turisti,concurenta are si de trei ori mai multi. E drept ca bulgarii au si mai multe statiuni si o plaja mai intinsa.

Ne bat insa de departe la preturi. Daca in Mamaia de pilda un sejur la un hotel de 4 stele in plin sezon costa si 1.000 de euro, iar in bani intra doar micul-dejun, la vecini acelasi pachet de 7 nopti e la jumatate, cu precizarea ca aveti all-inclusive.

In luna iunie cand la noi plaja era inca pustie, iar hotelierii se rugau sa li se intimple o minune fara sa faca si altceva in acest sens, bulgarii se laudau deja ca 190.000 de romani i-au preferat pe ei.

Potrivit datelor furnizate de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism numarul romanilor care si-au petrecut pana acum concediul la Sud de Dunare a crescut cu 10%. In schimb in statiunile noastre scaderea este de 20 de procente.

Citeste articolul integral pe incont.ro (Foto: Mondo News)