Buzau – Sala Sporturilor Romeo Iamandi a fost renovata in… portocaliu!

Desi Luna Olimpica – Buzau 2011 a avut deschiderea pe 24 mai, renovarea Salii Sporturilor inca nu a fost finalizata. Totusi, inainte de debutul acestui eveniment, edilii orasului s-au gandit ca macar zugraveala trebuie pusa la punct, astfel ca institutia a capatat peste noapte culoarea portocaliu. nbsp;

Flacara Olimpica care a marcat deschiderea primei editii a Lunii Olimpice a fost aprinsa la Obeliscul din Crang, iar ceremonia a continuat cu mare fast la Sala Sporturilor Romeo Iamandi, acolo unde s-a intonat Imnul Olimpic, s-au lansat porumbei si s-au tinut discursuri in prezenta campioanei olimpice la scrima Laura Badea.

Cum toate aceste evenimente aveau nevoie de amprenta partidului, asa s-a ajuns la vopsirea cladirii Salii Sporturilor in portocaliu. Insusi directorul Directiei Judetene de Tineret si Sport, PDL-istul Cristi Vioiu, isi are biroul la Sala Sporturilor. nbsp;Numai ca el sustine cu fermitate ca nu s-a ales culoarea portocalie pentru ca ar reprezenta amprenta partidului aflat la putere, ci pentru ca este o culoare… foarte utilizata in constructii.

„Am apelat la firma care a facut proiectul, iar solutia propusa este, conform planselor, de incadrare in ambientul local. Am adresa si la Consiliul Municipal Buzau, pentru a cere un punct de vedere, raspunsul fiind acelasi: sa se incadreze in planul urbanistic si in culorile din zona. Nu este culoare politica, nu predomina portocaliul in acest proiect, sunt doua nuante de maro si alb, si are si portocaliu. Dar nu are legatura cu partidul, ci este o culoare foarte utilizata in constructii“, a spus Cristi Vioiu, citat de viatabuzaului.ro.

Este insa de apreciat faptul ca aceasta lucrare de quot;schimbare la fata quot; a cladirii este cea mai importanta de la darea ei in folosinta. Dupa ce peretii exterior ai salii au suportat tot felul de combinatii ciudate de culori si de vopsele de proasta calitate, iata ca anul acesta, in urma alocarii unui buget de 600.000 lei pentru reparatii si izolare termica, avem, in sfarsit, un lacas al sportului care quot;incanta privirile quot;.

Lucrarea a cuprins: izolarea termica si tencuirea peretilor exteriori, schimbarea ferestrelor, refacerea hidroizolatiei, nbsp; inlocuirea scaunelor si a tabelei de marcaj.

Foto: Cosmin Stoicescu / Mondo News