CASTIGATORI EUROVISION,: Piese calificate in finala din 9 martie

Prima semifinala EUROVISION 2013 Romania a avut loc sambata, 23 februarie, in studioul Televiziunii Romane. Piesele calificate in finala EUROVISION ROMANIA 2013 din 9 martie sunt urmatoarele: 1. Casa Presei (Robert Turcescu) – Un refren; 2. Freestay – Criminal Mind; 3. Luminita Anghel – Unique; 4. Cezar- Its my Life; 5. Electric Fance – Emilia; 6. Tudor Turcu – Hello.

Duminica seara va avea loc cea de a doua semifinala a selectiei nationale a concursului Eurovision si va fi deschisa de Ovidiu Anton cu piesa Run away with me , urmat de Leticia cu We are one , Mosquito – Feel the same , Alin Vaduva – Storyline , Al Mike feat. Renee Santana – What is love , Diana Matei – Ma Ma He , 9 Gardens – All for naught , The Zuralia Orchestra – Sukar Transylvania , ABCD – Final de razboi , Elena Carstea Muttart – Spinning , Narcis Iustin Ianau – Seven , Claudiu Mirea – I feel so high , Andrei Leonte – Paralyzed , Cristian Prajescu – The best thing in life is to love , Jul – Wake me up si Phaser – Pour toi et pour moi .Tudor Turcu a fost primul concurent care a intrat in febra semifinalei EUROVISION. A urmat Robert Turcescu si trupa sa Casa Presei, care au urcat pe scena EUROVISION plini de verva.

Selectia nationala EUROVISION 2013 este prezentata de varianta romaneasca a celebrei trupe suedeze ABBA. Paula Seling, Andreea Banica si Ovi, impreuna cu actorul Marius Rizea recompun grupul ABBA si prezinta atat spectacolele din 23 si 24 februarie (semifinalele), precum si finala din 9 martie a concursului EUROVISION 2013. Iata concurentii care au evoluat in prima semifinala EUROVISION 2013: Tudor Turcu, Casa Presei, Electric Fence, Diana Hetea, Station 4, Edict, Freestay, Maximilian Muntean, Brigitta amp; Mihai (feat. TIPS), Natalia Barbu, Spin amp; Cezar Dometi, Liviu Mititelu, Cezar, Tammy, Luminita Anghel si Anthony. Dintre ei, doar sase merg mai departe, in finala EUROVISION din 9 martie.

UPDATE EUROVISION 2013Ora 23.43: Castigatorii primei semifinale sunt:1. Casa Presei (Robert Turcescu) – Un refren ( Ne-ati facut cea mai minunata surpriza. E fabulos. Multumim mult , a spus Robert Turcescu.), 2. Freestay – Criminal Mind, 3. Luminita Anghel – Unique, 4. Cezar- Its my Life, 5. Electric Fance – Emilia, 6. Hello – Tudor Turcu

Ora 23.40: Presedintele juriului George Natsis a adus plicurile cu castigatorii primei semifinale Eurovision. Departajarea este una foarte severa in functie de puncte. Multumim pentru un show deosebit, dar trebuie sa avem niste rezultate , a spus presedintele juriului.

Ora 23.33: S-a dat stop televot. Voturile telespectatorilor sunt transformate in puncte.Ora 23.00: Telespectatorii isi pot sustine favoritii prin SMS la 1267 sau votand la 0900 160 9xx. Puteti sa votati de 11 ori de pe un singur numar de telefon (fie prin SMS fie prin apel la numarul special). Pe scena EUROVISION 2013 au cantat toti concurentii. S-a dat start vot!!!

Ora 21.43: Edict si piesa Buddy Buddy” au intrat pe scena EUROVISION cu numarul de concurs 06. A fost o piesa bine primita de publicul aflat in sala EUROVISION 2013, cu influente populare si rock.

Ora 21.33: In prima seara de EUROVISION au urcat pe scena si cei de la Station 4. Desi sunt Station 4, numarul lor de concurs a fost 5.

Ora 21.25: Robert Turcescu s-a declarat foarte emotionat de experienta traita pe scena EUROVISION 2013. Robert a fost insotit de fiica sa, Ioana. Emotii mari. Ce lume buna aici, minunat! In seara asta facem magie , a spus Robert Turcescu dupa ce a iesit de pe scena.

Ora 21.20: Tudor Turcu este primul concurent care a intrat in concurs. Ce vrea publicul si juriul, dar sper sa fiu primul si la vot , a spus Tudor, care si-a ales tot primul locul in camera verde.Dar sa vedem programul complet al semifinalelor selectiei nationale Eurovision 2013, care se desfasoara sambata si duminica. Artistii si compozitorii inscrisi in selectia nationala vor trai, in acest sfarsit de saptamana, emotiile semifinalelor competitiei.

Sambata si duminica (23 si 24 februarie), de la ora 21.00, TVR 1, TVR HD, TVR International si www.tvrplus.ro vor transmite live cele doua semifinale, iar eurovision.tvr.ro va ilustra culisele evenimentului si tot ce se va intampla in Camera Verde. EUROVISION 2013, sase piese merg mai departeIn fiecare dintre cele doua seri de concurs, vor fi interpretate cate 16 piese, selectate de juriul de specialitate in faza de preselectie. Tudor Turcu, Casa Presei, Electric Fence, Diana Hetea, Station 4, Edict, Freestay, Maximilian Muntean, Brigitta amp; Mihai (feat. TIPS), Natalia Barbu, Spin amp; Cezar Dometi, Liviu Mititelu, Cezar, Tammy, Luminita Anghel si Anthony vor urca pe scena selectiei nationale Eurovision 2013 sambata seara, in prima semifinala. Dintre ei, doar sase merg mai departe, in finala din 9 martie.

Seara de duminica va fi deschisa de Ovidiu Anton, urmat de Leticia, Mosquito, Alin Vaduva, Al Mike feat. Renée Santana, Diana Matei, 9 Gardens, The Zuralia Orchestra, ABCD, Elena Carstea Muttart, Narcis Iustin Ianau, Claudiu Mirea, Andrei Leonte, Cristian Prajescu, Jul si Phaser. si din cea de-a doua semifinala, juriul si telespectatorii, in mod egal, vor decide cele sase piese care intra in finala.Selectia nationala Eurovision 2013 este prezentata de varianta romaneasca a celebrei trupe suedeze ABBA. Paula Seling, Andreea Banica si Ovi, impreuna cu actorul Marius Rizea recompun grupul ABBA si prezinta atat spectacolele din 23 si 24 februarie (semifinalele), precum si finala din 9 martie a concursului Eurovision. Si pentru cei patru, pregatirile sunt in toi.

Designerul Gabriela Tilica, alaturi de stilista TVR Rodica Puca lucreaza la tinutele care sa ii transforme pe cei patru artisti in „suedezi veritabili”. Iar ca sa nu ramana in pana de poante, Dan Teodorescu le acorda tot suportul, golindu-si tolba de texte inteligente si amuzante. In Camera Verde, alaturi de artisti, jurnalisti si bloggeri se vor afla Oana Vladescu si Toader Paun. Oana este implicata in selectia nationala inca din faza auditiilor live, ea facand parte din echipa TVR care a insotit juriul la studiourile teritoriale si luand declaratii „la cald” de la cei prezenti. De altfel, Oana a participat la organizarea mai multor selectii nationale Eurovision in ultimii ani. Toader este DJ la Radio Europa FM, unde le da intalnire ascultatorilor in fiecare seara de luni pana vineri, la „Clubul de seara”. Nici el nu este strain de „bucataria” Eurovisionului, anul trecut fiind parte din echipa TVR care a organizat selectia nationala si a insotit trupa Mandinga la Baku.

Semifinalele si Finala Eurovision au rezervat surprize pentru cei care aleg sa-si sustina favoritii prin SMS la 1267 sau votand la 0900 160 9xx. Puteti sa votati de 11 ori de pe un singur numar de telefon (fie prin SMS fie prin apel la numarul special). Fiecare vot il poate aduce pe concurentul preferat mai aproape de finala Eurovision Romania si apoi il poate purta in etapa internationala.Votarea va fi posibila dupa ce prezentatorii vor anunta in direct ”START TELEVOT” iar liniile de vot vor fi deschise pentru 30 de minute. Dintre cei care au trimis SMS la 1267 cu numarul de concurs al artistului preferat, sau au sunat la 0900 160 9xx, unde XX corespunde numarului de concurs al concurentului, vom desemna trei castigatori in fiecare seara Eurovision.

La Semifinale, vor fi premiate mesajele de vot cu numarul 2.000, 4.000, 8000, in timp ce in Finala Nationala premiile vor reveni celor care au inregistrat votul cu numarul 5.000, 10.000, 15.000.Premiile puse in joc de EVOLIO constau in GPS-uri Navigon 40Easy si tablete Evolio Aria Mini.CINE SUNT BLOGGERII OFICIALI EUROVISION ROMANIAEchipa Eurovision Romania a ales, joi, bloggerii care va vor oferi si in acest an informatii la cald din culisele celui mai popular concurs muzical european. Pe blogurile lor, Facebook si Twitter. Pe 23 si 24 februarie, dar si pe 9 martie, bloggerii vor urmari din Camera Verde cum decurge Selectia Nationala Eurovision.Le puteti urmari blogurile, conturile de Twitter sau paginile de Facebook pentru a avea imaginea completa asupra Eurovision Romania.

BLOGGERII OFICIALI EUROVISION 2013:Andrei Didas www.muzzix.ro, Elena Ciric www.elenaciric.ro, Irina Baragoi www.irinabaragoi.ro, Cristian Ghinghes www.kristofer.ro / www.urban.rostefan Rosioara www.roevent.com, Cristi Dorombach www.piticu.ro, Florin Marian Suciu http://florinsuciu.blogspot.ro//a gt, Bogdan Honciuc (Invitat in Finala Nationala) wiwibloggs.com/Anca Duma www.ancaduma.ro, George Hari Popescu www.cyberculture.ro, Sandra Clipea www.sandraclipea.ro, Vadim Zgherea (Invitat special din Moldova) www.sping.md.