CE 2012: Romania – Bosnia 3-0. Rusine fara precedent, scrie presa din Bosnia


nbsp;

Dezastru la Bucuresti. Romania a umilit Bosnia, a titrat cotidianul bosniac Dnevni Avaz dupa meciul Romania – Bosnia, scor 3-0, disputat vineri, in preliminariile Campionatului European din 2012.

quot;Bosnia s-a impiedicat in drumul spre Euro, pierzind fara drept de apel, pe deplin meritat, la Bucuresti. Romania a avut ocazie dupa ocazie, in timp ce Bosnia a parut o echipa disperata. Jucatorii lui Susici au prins una dintre cele mai proaste partide in ultimii ani. Agonia s-a sfarsit odata cu penaltiul aparat de Hasagici quot;, a scris Dnevni Avaz, citat de Mediafax.

quot;Rusine fara precedent quot;, a notat publicatia San Dnevne Novine. quot;infrangere meritata la Bucuresti, mai ales dupa ce s-a intamplat in primele 45 de minute, cand echipa Bosniei a jucat sub asteptari, parand rupta in doua. A fost catastrofa, iar Romania a aratat ca leul ranit este cel mai periculos. Jucatorii lui Susici au inselat asteptarile. Nimic. Zero quot;.

Publicatia Reprezentacija a scris despre quot;demolarea Bosniei la Bucuresti quot;: quot;A fost probabil cel mai prost joc de la venirea lui Susici. Romanii au dominat complet, iar soarta partidei n-a stat niciun moment in suspensie quot;, informeaza Mediafax.

Presa bosniaca a acordat spatii largi si evenimentelor din tribune, condamnand manifestarile ultranationaliste ale suporterilor romani.

quot;Provocari nationaliste la Bucuresti quot;, a titrat cotidianul Sport-Sport. quot;Pentru romani, se pare ca a fost mai mult decat un meci. Cu totul neasteptat, suporterii romani au decis sa transforme jocul intr-o confruntare politica. Dupa ce un banner in care se cerea eliberarea lui Ratko Mladici a fost dat jos, romanii au continuat provocarile, precum Bosniacii n-au tara lor, Eliberati-l pe Mladici, sau tiganii, tiganii, scandari care au creat nervozitate in sectorul galeriei noastre quot;, a scris Sport-Sport.

Cotidianul 24 Sata, care a notat ca portarul Hasagici si-a salvat echipa de la un scor si mai rusinos, a scris: quot;Provocari la adresa Bosniei. Fanii romani au afisat un banner in care cereau eliberarea criminalului de razboi Mladici. Dat jos la cererea observatorului, bannerul a aparut iar la inceputul reprizei secunde, fiind apoi permanent indepartat quot;.

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a invins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, selectionata Bosniei-Hertegovina si a obtinut a doua victorie in grupa D de calificare la Campionatul European din 2012.