CEZAR OUATU, EUROVISION: Ce spune Dan Manoliu despre Eurovision

Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision, a declarat ca fiecare dintre cei sapte jurati ai selectiei nationale a concursului raspunde personal pentru modul in care a votat, precizand insa, ca pentru el a fost chiar socant ca Stefan Naftanaila nu i-a acordat niciun punct Luminitei Anghel.

Cezar va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa “It’s my life” , compusa de Cristian Faur, castigatoare a finalei selectiei nationale a concursului Eurovision, care s-a desfasurat sambata seara, la TVR. Cezar a obtinut un total de 20 de puncte, de la juriu si de la public, in urma unei lupte foarte stranse cu trupa Electric Fence (19 puncte) si cu Luminita Anghel (18 puncte). Dan Manoliu a vorbit in emisiunea DOPO Eurovision – difuzata in direct la TVR 1, dupa incheierea finalei nationale a concursului Eurovision – despre faptul ca Stefan Naftanaila nu i-a acordat nici macar un punct cantaretei Luminita Anghel, care a interpretat piesa “Unique” (muzica: Rafael Herrero, text: Rafael Herrero, Jose Juan Santana Rodriguez).

Manoliu a spus ca decizia ca Stefan Naftanaila sa faca parte din juriul finalei nationale a concursului Eurovision a fost luata sambata. Motivul a fost acela ca Dana Dorian a anuntat cu cateva ore inainte de finala ca nu mai doreste sa faca parte din juriu. “Chiar in ziua finalei, am primit pur si simplu un mesaj de la unul dintre jurati, doamna Dana Dorian, care m-a anuntat ca nu va mai veni. Atunci m-am gandit ce personalitate as putea invita ca sa faca fata acestui juriu si l-am invitat pe Stefan Naftanaila din urmatoarele considerente. Este unul din principalii realizatori muzicali de la Radio Romania. Este cel care cunoaste fenomenul Eurovision de ani de zile, el nu a pierdut cred ca in ultimii 15 ani nici macar o editie la fata locului. Este un foarte bun comentator si am mizat tocmai pe aceste fapte. In plus, el este reprezentantul Radio Romania de ani de zile la San Remo, deci nu mi-am inchipuit nicio clipa ca… in momentul in care am vazut ca a luat Luminita 0 puncte, pentru mine – acum pot sa o declar – a fost chiar socant. Si nu m-am asteptat la asa ceva” , a declarat Dan Manoliu.

De asemenea, acesta a spus ca fiecare dintre cei sapte jurati raspunde personal pentru cum a gandit si cum a votat. Dan Manoliu a mai spus ca spre norocul tuturor chiar daca Stefan Naftanaila i-ar fi acordat punctajul maxim (12 puncte) Luminitei Anghel, clasamentul final nu s-ar fi schimbat. “Ar fi fost la egalitate cu Cezar, dar Cezar oricum castiga pentru ca la departajare se lua votul publicului” , a explicat Dan Manoliu. in urma televotului, Cezar s-a clasat pe primul loc, cu 12 puncte, fiind urmat de Casa Presei (10 puncte) si Luminita Anghel (8 puncte).

Totodata, Dan Manoliu a spus ca Televiziunea Romana a avut incredere in stefan Naftanaila.”Noi, Televiziunea Romana, am avut incredere, pentru ca nu a fost decizia mea personala. M-am sfatuit cu mai multa lume. Pe de alta parte, este extrem de jenant ca in ziua jurizarii sa te lase balta un jurat important, pentru ca Dana Dorian este un alt om foarte important care cunoaste fenomenul, pregateste foarte multi artisti, mai ales tineri, ii cunoaste pe majoritatea. Mi se pare un lucru foarte jenant sa fi anuntat prin SMS, la ora 10.30 (in ziua finalei, n.r.), la doua saptamani dupa semifinala si domnia sa stia si acceptase sa fie jurat si in finala. imi pare foarte rau” , a mai spus Manoliu.

Juriul selectiei nationale a Eurovision a fost format din George Natsis (presedinte), Alexandra Cepraga, Eduard Circota, Crina Mardare, Andrei Tudor, Stefan Naftanaila si Mihai Ogasanu. Melodia “It’s my life” , interpretata de Cezar, care va reprezenta Romania la Malmo, a fost aleasa in urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) si prin televoting (50%).In urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Cezar (12 puncte), Casa Presei (10 puncte) si Luminita Anghel (8 puncte). Dupa notarea juriului, primele trei locuri au fost ocupate de: Electric Fence (12 puncte), Luminita Anghel (10 puncte) si Cezar (8 puncte). Astfel, in urma adunarii punctajelor, clasamentul a fost urmatorul: Cezar (20 de puncte), Electric Fence (19 puncte) si Luminita Anghel (18 puncte).Cezar va intra in a doua semifinala a concursului Eurovision, care se va desfasura pe 16 mai, la Malmo, in Suedia. Finala internationala a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai si va putea fi urmarita, de asemenea, la TVR.