CNA a retras licentele audiovizuale pentru Telesport si Vox News


CNA a decis retragerea licentelor audiovizuale pentru o serie de televiziuni, printre care Telesport si Vox News, care devin primele televiziuni de sport si de stiri care se desfiinteaza, transmite agentia Mediafax.

Consiliul National al Audiovizualului a luat aceasta decizie in data de nbsp;5 mai, deoarece si-au intrerupt total emisia mai mult de 90 de zile.

Societatea Telesport Intermedia SRL din Bucuresti, care opera licenta Telesport, ceruse CNA un termen de intrerupere a emisiei de 90 de zile, care a expirat in aprilie 2011. In urma depasirii termenului, televiziunea Telesport (lansata in decembrie 2003) va fi inchisa.

Telesport devine astfel prima televiziune de sport din Romania care este inchisa. Postul de sport a fost lansat pe 1 decembrie 2003, fiind detinut si condus la momentul respectiv de Horatiu Nicolau.

In prezent, actionarii Telesport Intermedia sunt GMG Media Box SA – 99,95% si Sorin Enache (directorul general al Realitatea TV) – 0,05%, potrivit site-ului CNA.

Televiziunea de stiri Vox News este detinuta de Radu Morar si este prima televiziune de stiri din Romania care se inchide. Morar a declarat ca va cere o noua licenta audiovizuala de la CNA pentru reactivarea Vox News, daca va gasi un parteneriat puternic, transmite Mediafax. nbsp;