CNAS deconteaza maxim 3 consultatii pe an pentru o afectiune acuta

Casa de asigurari de sanatate deconteaza maximum trei consultatii pentru acelasi episod de boala acuta, pe asigurat si pe an, necesare pentru stabilirea diagnosticului, a tratamentului si a evolutiei cazului, potrivit unui proiect de modificare a normelor metodologice a Contractului Cadru pe 2010.

In proiectul postat pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au fost detaliate situatiile posibile privind modalitatea de acordare si decontare a numarului maxim de consultatii ce pot fi acordate pentru afectiunile acute de catre medicii de familie si de catre medicii de specialitate din specialitatile clinice din ambulatoriu despecialitate.

quot;Pentru fiecare caz, casa de asigurari de sanatate deconteaza maximum 3 consultatii pentru acelasi episod de boala acuta, pe asigurat si pe an, necesare pentru stabilirea diagnosticului, a tratamentului si a evolutiei cazului . Numarul maxim de 3 consultatii se poate acorda cumulat atât la nivelul medicului de familie cât si la nivelul medicului / medicilor de specialitate din ambulatoriul de specialitate pentru specialitatile clinice. Pentru acelasi episod de boala acuta, in situatia in care cele 3 consultatii au fost acordate de catre medicul de familie, acesta nu mai poate elibera bilet de trimitere catre alte specialitati. Pentru acelasi episod de boala acuta, in situatia in care au fost acordate de catre medicul de familie una sau doua consultatii, celelalte consultatii pâna la nivelul maxim de 3, pot fi acordate de catre medicul / medicii de specialitate, pe baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie, pe care se va mentiona numarul de consultatii acordate quot;, se arata in proiect.

Citeste mai mult pe site-ul Mediafax