CONGRES PNL: Crin Antonescu, reales presedinte al PNL. LISTA CONDUCERE PNL

Lista propusa de Crin Antonescu, candidat pentru un nou mandat la sefia PNL, cuprinde 31 vicepresedinti cu atributii executive si alti vicepresedinti care urmeaza a fi alesi in congres, alaturi de prim-vicepresedintele PNL si secretarul general.

ORA 18:20 Crin Antonescu a fost reales, sambata, in functia de presedinte al PNL, delegatii la Congresul partidului exprimand in favoarea motiunii si echipei propuse de acesta 1434 de voturi pentru si 44 impotriva , 50 de voturi fiind nule.

UPDATE ORA 16:00 Lista completa a conducerii PNL propusa de Crin Antonescu – 31 de vicepresedintiVotul pentru validarea noii conduceri a PNL a inceput in cadrul Congresului partidului, care are loc la Palatul Parlamentului, cei peste 1.400 de delegati fiind asteptati sa voteze grupati pe filiale pe un singur buletin de vot, in favoarea sau impotriva candidaturii si echipei lui Crin Antonescu.

Lista propusa de Crin Antonescu, candidat pentru un nou mandat la sefia PNL, cuprinde 15 vicepresedinti cu atributii executive si alti 16 vicepresedinti care urmeaza a fi alesi in congres, alaturi de prim-vicepresedintele PNL si secretarul general.

UPDATE ORA 13:00 Lista lui Antonescu:- Klaus Iohannis pentru functia de prim-vicepresedinte; – Eduard Hellvig – secretar general; – Daniel Chitoiu -vicepresedinte executiv cu atributii privind coordonarea activitatii guvernamentale si a comisiilor de specialitate ale PNL; – Radu Stroe – vicepresedinte executiv cu atributii de aplicare a Statutului si a hotararilor partidului; – Eugen Nicolaescu – vicepresedinte executiv cu atributii privind resursele umane; – Norica Nicolai – vicepresedinte executiv cu atributii in domeniul afacerilor europene, relatiile cu ALDE si Internationala Liberala si coordonarea grupului parlamentar din PE; – Mihai Voicu – vicepresedinte executiv cu atributii in domeniul comunicarii; – Relu Fenechiu – vicepresedinte executiv cu atributii privind relatia cu partidele politice; – Varujan Vosganian – vicepresedinte executiv cu atributii privind programele si politicile sectoriale; – Puiu Hasotti – vicepresedinte executiv cu atributii de coordonare a activitatii grupurilor parlamentare; – Dan Motreanu – vicepresedinte executiv cu atributii de coordonare a retelei electorale; – Rares Manescu – vicepresedinte executiv cu atributii de coordonare a Consiliului de Coordonare a Municipiului Bucuresti; – Marcel Vela – vicepresedinte executiv cu atributii privind administratia publica; – Tudor Chiuariu – vicepresedinte executiv cu atributii privind afaceri constitutionale, politici legislative, drepturi si libertati fundamentale; – Mircea Diaconu – vicepresedinte executiv cu atributii privind relatiile cu societatea civila si minoritati; – Ovidiu Silaghi – vicepresedinte executiv cu atributii privind rela 539;iile externe; – Florin Alexe – vicepresedinte executiv cu atributii de coordonare a organizatiilor speciale (TNL, OFL, CSL). Cei 16 propusi pentru functiile de vicepresedinte sunt: – Cristian Adomnitei, – Cristinel Bigiu, – Ilie Bolojan, – Aristotel Cancescu, – Ciprian Dobre, – Raducu Filipescu, – Sorin Frunzaverde, – Mircea Molot, – Marian Petrache, – Cornel Popa, – Nicolae Robu, – Dan Radu Rusanu, – Marius Stan, – Romeo Stavarache, – Florin Turcanu, – Horea Uioreanu.

UPDATE ORA 11:10 Congresul ordinar al PNL a inceput, sambata dimineata, la Palatul Parlamentului, delegatii urmand sa aleaga presedintele partidului, functie pentru care exista o singura candidatura, cea a actualului lider liberal, Crin Antonescu.

UPDATE ORA 10:41 Lista propusa de Crin Antonescu Congresului PNL pentru cei 15 vicepresedinti executivi

Antonescu il propune pe Klaus Iohannis pentru pozitia de prim-vicepresedinte, iar pe Eduard Hellvig pentru cea de secretar general al PNL, potrivit listei obtinute de Mediafax.De asemenea, liderul PNL propune o lista de 15 vicepresedinti executivi, care vor fi alesi de Congresul PNL.Acestia sunt: Daniel Chitoiu – vicepresedinte executiv cu atributii privind coordonarea activitatii guvernamentale s a comisiilor de specialitate ale PNL; Radu Stroe – vicepresedinte executiv cu atributii de aplicare a Statutului si a hotararilor partidului; Eugen Nicolaescu – vicepresedinte executiv cu atributii privind resursele umane; Norica Nicolai – vicepresedinte executiv cu atributii in domeniul afacerilor europene, relatiile cu ALDE si Internationala Liberala si coordonarea grupului parlamentar din PE; Mihai Voicu – vicepresedinte executiv cu atributii in domeniul comunicarii; Relu Fenechiu – vicepresedinte executiv cu atributii privind relatia cu partidele politice; Varujan Vosganian – vicepresedinte executiv cu atributii privind programele si politicile sectoriale; Puiu Hasotti – vicepresedinte executiv cu atributii de coordonare a activitatii grupurilor parlamentare; Dan Motreanu – vicepresedinte executiv cu atributii de coordonare a retelei electorale; Rares Manescu – vicepresedinte executiv cu atributii de coordonare a Consiliului de Coordonare a Municipiului Bucuresti; Dan Radu Rusanu – vicepresedinte executiv cu atributii privind administratia publica; Tudor Chiuariu – vicepresedinte executiv cu atribu 539;ii privind afaceri constitutionale, politici legislative, drepturi si libertati fundamentale; Cristian David – vicepresedinte executiv cu atributii privind relatiile externe; Florin Alexe – vicepresedinte executiv cu atributii de coordonare a organizatiilor speciale (TNL, OFL, CSL); Mircea Diaconu – vicepresedinte executiv cu atributii privind relatiile cu societatea civila si minoritati.

Congresul PNL a adoptat, vineri, modificarile propuse la Statutul PNL de catre Delegatia Permanenta, cu 1424 de voturi pentru si 3 impotriva , iar amendamentele formulate de fostul lider PNL Calin Popescu Tariceanu nu au mai fost supuse votului.

Calin Popescu Tariceanu a solicitat vineri modificarea Statutului PNL prin introducerea votului uninominal in cazul alegerii conducerii partidului si a organizarii alegerilor interne pentru desemnarea prezidentiabilului.Cele doua amendamente propuse vineri de Tariceanu nu au fost supuse votului Congresului de catre presedintele PNL, Crin Antonescu. Conducerea PNL s-a reunit, joi seara, in Delegatia Permanenta si a adoptat proiectul de Statut care a fost propus Congresului.

Propunerea pentru noul Statut al PNL prevede infiintarea functiei de prim-vicepresedinte, cresterea numarului de vicepresedinti pana la 31 si alegerea pe lista inclusiv a secretarului general. “Proiectul prevede sa existe trei organisme de conducere, in conformitate si cu cerintele Legii partidelor politice – Congresul, Delegatia Permanenta, care contine Biroul Politic National si grupurile parlamentare in principiu, precum si unii alesi locali ai partidului, si un Biroul Politic National, format din unii membrii de drept, cum ar fi presedintii filialelor teritoriale, presedintii Consiliilor Judetene, primarii municipiilor resedinta de judet, presedintii unor organizatii speciale ale partidului – de tineret, de studenti, de femei – precum si un numar de membri alesi de Congres si anume: presedintele partidului, prim-vicepresedintele, secretarul general si 31 de vicepresedinti”, a declarat joi Mihai Voicu, purtatorul de cuvant al PNL.

In Delegatia Permanenta au fost respinse amendamentele la Statut sustinute de Calin Popescu Tariceanu, Andrei Chiliman si Ludovic Orban care prevedeau alegerea uninominala a membrilor Biroului Permanent Central al PNL si desemnarea candidatului PNL la functia de presedinte al Romaniei prin votul tuturor liberalilor.

Antonescu: Cand PSD spune ca PNL da prezidentiabilul, e un castig pe care PNL nu-l mai pierde

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, la Congresul partidului, ca “in momentul in care PSD angajeaza faptul ca este nevoie de sustinerea unui candidat liberal la presedintie, PNL nu mai pierde acest castig, indiferent daca acel candidat ajunge sau nu sef de stat. In momentul in care PSD, ale carui dimensiuni, istorie, caracteristici, gusturi le cunoastem, pe toate, ajunge sa angajeze impreuna cu PNL ca Romania are nevoie de unirea unor mari forte politice, ca are nevoie de sutinerea unui candidat, si ca acel candidat e liberal, asta e un castig pe care PNL nu il mai pierde, chiar daca acel candidat va ajunge sau nu sa fie presedinte”, a spus Antonescu.

El a aratat ca sansa acestui castig pentru PNL nu a fost obtinuta prin noroc sau conjunctural, ci ca urmare a asumarii de riscuri, a curajului si a muncii. “Eu asta cred, eu cred ca e sansa pe care ne-am obtinut-o nu prin noroc, conjunctura, cum spun unii, ci prin incredere, asumare de riscuri, curaj, munca , a spus Antonescu.El a aratat ca aceasta echivaleaza cu sansa PNL de a deveni pentru totdeauna un partid de dreapta suficient de mare incat sa se bata pentru castigarea oricaror alegeri in Romania. Asta cred, cu asta vin eu si asta spun eu, candidat Crin Antonescu”, a conchis liderul PNL.

Antonescu: Nu e groaznic sa pierzi, e groaznic sa nu existi

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a transmis, vineri, la Congresul PNL, un mesaj celor care din partid care s-au pozitionat ca si oponenti, aratand ca, in loc sa se vaicaresca, mai bine ar candida, intrucat nu este groaznic sa pierzi, ci este groaznic sa nu mai existi.

“Domnilor, suntem in PNL, unde in loc sa ne vaicarim, mai bine candidam. (…) Ceea ce cred ca este atributul liberalismului, fara a fi apanajul sau, e ca trebuie sa stim sa ne luptam. In viata si in politica si in PNL uneori pierzi, uneori castigi. Nu e groaznic sa pierzi, e groaznic sa nu existi. Eu exist, PNL exista”, a spus Antonescu.

El a aratat ca nu intelege de ce trebuie sa asculte doar discursuri despre clisee prezentate drept principii. “Nu inteleg de ce, daca eu si dumneavostra ne-am luat riscuri mult mai mari, altcineva crede ca PNL trebuie sa spuna acum «Noi nu avem candidat la Presedintia Romaniei; nu, domnilor pesedisti, mai stati pana la primavara viitoare, vara viitoare, cand o sa vedem noi exact cati membri avem, dupa o consultare – ce frumos suna! – si un vot cu toti membrii, o sa vedem noi cine e candidatul nostru»”, a aratat Antonescu.

Potrivit liderului liberal, candidatura la Presedintia Romaniei nu este o operatiune de intelegere intre partide, ci e o afacere cu multe milioane de romani care au dat un vot in acest moment stiind unele lucruri despre PNL. “Dar daca vrem sa le schimbam (aceste lucruri, n.r.)? Eu candidez cu aceasta strategie, cu o echipa, altcineva de ce nu candideza, pentru ca esenta democratiei e alegerea? Altcineva de ce nu spune clar «Nu e bine, asa e bine!» Impiedica cineva pe altcineva in acest partid sa o faca?”, a spus Antonescu.

El i-a intrebat, totodata, pe delegatii la Congres daca este posibil de acceptat doar parerea unora dintre ai nostri care au enorme responsabilitati fata de partid si care pun partidul sub discutie din punct de vedere al vietii democratice.