CSS2 Siromex Baia Mare, Campioana Nationala la Rugby Juniori U 19 – Foto

Sambata 12 iunie dupa prima zi a IRB nations Cup 2010, stadionul National Arcul de Triumf a gazduit finalele Campionatului National de Juniori.

In finala s-au intilnit RC Pantelimon si nbsp; Siromex Baia Mare.

La meci au participat aproximativ 1000 de spectatori care si-au nbsp; incurajat favoritii. Un grup de aproximativ 100 de suporteri au venit de la Baia Mare inarmati cu tobe si care si-au sustinut favoritii fara incetare.

Meciul a inceput in nota de dominare a rugbistilor din comuna Pantelimon care au condus cu 7 la 0 si apoi cu 10 la 0.

Baimarenii au revenit si dupa un eseu transformat si o lovitura de pedeapsa au egalat la zece.

In ultima parte a meciului rugbistii din Pantelimon au beneficiat de o lovitura de pedeapsa pe care au transformat-o si au luat din nou conducerea 13 la 10.

Baimarenii au revenit in atac, au avut cateva lovituri nbsp; de pedeapsa pe care le-au jucat la mana dar fara efect pe tabela de marcaj. Si cand nimeni nu se mai astepta, in ultimul minut de joc, baimarenii transorma o lovitura de pedeapsa si meciul se duce in prelungiri.

Finala avea sa fie decisa in urma executarii unui numar de cate 5 lovituri de picior printre buturi, de pe linia de 22 m.

In urma executarii loviturilor victoria a revenit celor din Baia Mare. O realizare importanta a maramuresenilor care nu au o traditie in cresterea jucatorilor ci mai degraba in importul acestora.

Pe fundalul celebrului „We are the champions” si in stropii de sampanie, castigatorii si-au primit medaliile de campioni nationali din miinile capitanului si vicecapitanului echipei nationale a Romaniei, Sorin Socol si Ovidiu Tonita (proaspat finalist al Campionatului Frantei).

Poate ca peste ani, unul din cei care au jucat azi, vor juca o alta finala, la seniori.

Foto: Mircea Mateescu / Mondo News