CTP: Detentia lui Nastase nu va aduce capital politic

Adrian Nastase a fost eliberat din inchisoare, printr-o decizie emisa luni de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti. Dupa pronuntarea deciziei, Adrian Nastase a scris pe blogul sau ca abia asteapta sa respire libertatea, adaugand insa ca nu va da interviuri in aceasta perioada.

“Ati aflat, cred, decizia Tribunalului Bucuresti in ceea ce priveste eliberarea mea conditionata. Ma bucur sa ma reintorc acasa, alaturi de familie si de prietenii mei. Pentru cateva zile, imi voi folosi timpul doar pentru a respira libertatea din afara, si pentru a ma gandi la proiecte viitoare. Pe curand! PS. In aceasta perioada, nu voi da declaratii sau interviuri pentru presa”, le-a scris Adrian Nastase admiratorilor sai.

Tribunalul Bucuresti a judecat, luni, recursul facut de procurorii DNA in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4 de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase. CTP: Daca Adrian Nastase va incerca sa urce in fata si sa candideze, dupa parerea mea finalmente va pierdeJurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, pentru Realitatea TV, ca Adrian Nastase se poate prezenta ca o victima, insa daca va incerca sa urce in fata si sa candideze din partea unui partid politic, in opinia jurnalistului in cele din urma va pierde.

“Toata povestea asta poate fi utilizata din punct de vedere politic de Nastase si de partid. Adrian Nastase se poate prezenta ca o victima care a suferit mult pe nedrept, tot ce s-a intamplat face credibila o astfel de abordare. Probabil la asta vom asista in continuare. La utilizarea capitalului politic fata de aceasta odisee a lui Adrian Nastase. Capitalul acesta va putea fi utilizat daca d-nul Nastase va avea taria sa nu intre in prim-plan, va avea taria sa intre in planul de eminenta mai mult sau putin cenusie de creier a partidului, veteran, in care se poate castiga capital politic atat de Adrian Nastase, cat si de partid. Daca insa luat de valul telenovelei si de o eventuala iluzie a simpatiei populare, d-nul Nastase va incerca sa urce in fata, sa candideze din partea PSD, dupa parerea mea finalmente va pierde”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a mai tinut sa sublinieze ca nu se va castiga capital politic daca se va insista pe perioada de detentie a lui Adrian Nastase nici pentru PSD, nici pentru adversarii politici.

“Daca adversarii politici ai PSD-ului vor incerca mereu sa foloseasca sintagma fostul puscarias Adrian Nastase , dupa parerea mea vor pierde din cauza povestii. Nu se va castiga capital politic de catre PSD sau de catre adversari insistandu-se pe perioada de detentie a lui Adrian Nastase. Se poate castiga insistandu-se pe alte lucruri. Adrian Nastase este in continuare un bun strateg politic, el nu este un om cu carisma, nu este un om de campanie, este insa un om care gandeste lucrurile foarte etent si eficient in materie de tactica politica”, a mai spus jurnalistul.

Sursa foto: dcnews.ro