Cancerul de tiroida, o problema cauzata si de sarea iodata

Suntem agresati cu iod de zeci de ani, iar asta trebuie sa inceteze. Nu de alta, dar ne pandesc boli grave, inclusiv afectiuni oncologice. Este solicitarea facuta de reprezentantii Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica. Ei le cer guvernantilor sa schimbe actuala lege care interzice vanzarea sarii normale in magazine.Un risc exista, ne transmit si medicii endocrinologi, insa sunt cazuri rare si, mai ales, vindecabile. Iar binefacerile iodului in sare sunt mult mai mari, potrivit autoritatilor medicale.Sarea din bucate trebuie sa fie musai iodata. Asta au hotarat guvernantii in 2002, cand au interzis de la comercializarea din magazine a sarii fara iod. Si nu a disparut doar de pe rafturi. Sarea normala a fost eliminata atat din paine, cat si din toate produsele de panificatie. E permisa, ce-i drep,t in magazinele naturiste sau farmacii, dar nu se gaseste intotdeauna. Si ramane optionala in industria alimentara si in hrana animalelor.Tocmai de aceea Asociatia Operatorilor din Industria Ecologica cer ferm autoritatilor schimbarea legislatiei si reintroducerea sarii fara iod in toate magazinele.Nu e normal, spun acestia, sa ne tratam in fiecare zi cu iod in conditiile in care nu suferim de hipotiroidism, adica nu avem deficit de iod. Cu atat mai mult cu cat, sustin reprezentantii asociatiei, exista riscul imbolnavirii grave a unor oameni sanatosi. Cea mai banala ar fi alergia la iod.Citeste opinia medicilor pe site-ul Pro TV.