Cannes 2011: Radu Mihaileanu spera sa castige premiul cel mare cu filmul La source des femmes


La Cannes, in ultima zi de competitie, a venit randul filmului La source des femmes, semnat de regizorul nascut in Romania, Radu Mihaileanu.

Deja a fost o proiectie pentru presa si sedinta foto. In scurt timp, cineastul va pasi pe covorul rosu, inaintea proiectiei oficiale. Dupa cum spunea intr-un interviu, ii va avea alaturi pe fratele sau, copiii, dar si tatal, ajuns la venerabila varsta de 90 de ani.

O comedie parabola, semnata de un regizor evreu, filmata intr-o tara araba, cu actori arabi. Filmul lui Radu Mihaileanu, quot;La source des femmes quot;, reprezinta Franta in competitia pentru Palme d’Or. Intr-un satuc marocan, femeile cara, de cand se stiu, apa de la un izvor de munte. Insa doua frumoase rebele ale desertului, interpretate de actrite din Tunisia si Algeria, instiga revolta, intr-un mod insolit, prin greva amorului.

Pana cand barbatii le vor scapa de corvoada si gasesc o cale de a aduce apa de la munte direct in sat. Trei simboluri universale sunt abordate in filmul lui Mihaileanu, accesul la apa, conditia femeii si liberatea quot;izvorata quot; din cunoastere.

Inainte insa, Claudia Schiffer, Gwen Stefani, Rosario Dawson, Courtney Love, un nou quot;desant quot; de staruri fermecatoare a adus stralucire covorului rosu, cu ocazia proiectiei oficiale a filmului quot;This Must Be The Place quot;, cu Sean Penn in rolul principal.

Aproape de nerecunoscut in film, actorul american apare machiat si cu peruca. Criticii spun ca Penn are o sansa dubla sa castige un premiu pentru interpretare, de vreme ce mai joaca intr-un film aflat in competitie, quot;The tree of Life quot;, alaturi de Brad Pitt.

Deja juriul a inceput sa acorde trofee la diverse categorii. Terrierul Uggy a primit quot;Palm Dog-ul quot; pentru prestatia lui spumoasa din filmul quot;Artistul quot;.